Gigaset: pevná linka žije, právě spolkla Androida

Vypadá jako smartphone, stojí jako smartphone, má Android jako smartphone, ale není to smartphone. Co to je? Gigaset SL930A.

Gigaset SL930A je docela normální smartphone. Vypadá tak, stojí tolik, má stejný operační systém, a tak jediným rozdílem zůstává, že se nepřipojuje ke 3G síti mobilního operátora, ale k domácí základnové stanici připojené na pevnou linku. Ano, tohle je domácí telefon letitého standardu DECT, který u mobilních telefonů odkoukal dotykový displej a operační systém Android (v tomto případě ve verzi 4.0.4 ICS).

Proč byste něco takového měli chtít, když už máte smartphone, který není omezený dosahem signálu v řádu desítek metrů? Gigaset SL930A poslouží třeba k monitoringu místnosti, jako dětská chůvička, případně pro kryptovaný přenos hlasu, ale zvládne i úplně obyčejný a bezplatný hovor přes Skype. Na Google Play pak najdete statisíce dalších kompatibilních aplikací.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Úzký profil, leštěný ocelový rámeček, dotykový displej. Gigaset SL930A je nový druh. Najde své místo na slunci? 

Interní paměť má kapacitu 3GB a rozšířit lze pomocí microSD karty až na 32 GB. Součástí telefonu je také záznamník s kapacitou 55 minut. Baterie vydrží 20 hodin hovoru a v pohotovostním režimu až 120 hodin. Na českém trhu je Gigaset SL930A dostupný od poloviny října 2013 za doporučenou cenu 4 990 Kč.

Diskuze (14) Další článek: Sony Smartwatch 2: okno do duše smartphonu [recenze]

Témata článku: , , , , DECT, Link, Giga, Chůvička, Linka, Domácí telefon, Dětská chůvička, Ocelový rámeček, Pevná, Ocelový rám, #Android,