Google Assistant bude ještě chytřejší. Nově za vás změní i odcizené heslo

Smartphony jsou našimi každodenními pomocníky a používáme je dnes na práci, zábavu a často bývají i úložiště osobních či citlivých dat. Poslední roky však můžeme vidět drobnou změnu v přístupu, kdy se firmy snaží z telefonu udělat i více autonomní zařízení, která za vás automatizovaně umožní řešit různé úkoly.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Google Assistant pomůže se změnou odcizeného hesla (obr.: Max Weinbach)

Lídrem je v tomto Google, který už před pár lety představil projekt Duplex, který se zaměřuje právě na vykonávání úkolů místo samotného uživatele. Prvním krokem, které firma telefony naučila, bylo pomocí Google Assistanta rezervovat stůl v restauraci, a to i po telefonu. Později přibyla automatizace na webu, kdy Assistant zvládne na webu objednat jídlo nebo lístky do kina.

Naučí se totiž pomoci uživateli se změnou hesla. Už dosud Google v rámci prohlížeče Chrome na mobilu obsahuje funkci, kdy uživatele upozorní, pokud se jeho heslo objevilo v databázi odcizených přihlašovacích údajů. Nyní se do hry zapojí přímo Google Assistant, který pomůže hesla všude změnit.

Vše by mělo být výrazně rychlejší, jelikož Assistant ví, na kterých webech jste využívali stejné přihlašovací údaje a dokáže je jedním klikem změnit i hromadně. Samozřejmě se svolením uživatele. Nově vytvořená hesla se pak bezpečně uloží ke Google účtu kde je budete moci používat napříč zařízeními. Výhodou je Jedná se tedy o jednu z dalších užitečných funkcí nadějného produktu, který má podle Googlu dále expandovat.

Google Assistant dovolí změnit i nastavení soukromí:

Zdroj: Max Weinbach, Via: 9To5Google

Diskuze (1) Další článek: Finský startup prodal 1 milion repasovaných mobilů. Pro fanoušky připravil soutěž o iPhone 12

Témata článku: Google, , , , , , , Chytré, Google Assistanta, Chrome, Zábava, Telefon, Uživatelé, Duplex, Assistant, Max Weinbach, Svolení, Google Assistant,