Google jde na Spotify s těžkým kalibrem, představuje YouTube Music

Google přepracoval YouTube Music a představil předplatné YouTube Premium. Startuje se 22. května v prioritních zemích, mezi které Česko nepatří. Google tak pravděpodobně směřuje k fúzi YouTube a hudební služby Play Music, ale zatím budou obě služby koexistovat. YouTube Music bude stát 10 dolarů měsíčně, nebo ji můžete využívat zadarmo, ale s reklamami.

YouTube Music skloubí video a hudbu dohromady. Předplatitelům nabídne přístup k hudebnímu katalogu a přidá i videoklipy, cover- a live-verze na YouTube. Vše bude dostupné z jedné aplikace.

Ta se naučí i triky, které nyní umí Play Music – nabídne hudbu podle aktuální polohy a času a dokonce se naučí vyhledávat podle popisu písničky či jejího textu. Z oficiálního popisu je patrné zaměření na playlisty, které jsou dominantou konkurenčního Spotify a Apple Music.

Jako nadstavba bude sloužit YouTube Premium, které nahradí dosavadní YouTube Red. Premium umožní sledovat celé YouTube bez reklam na mobilu i počítači a zpřístupní YouTube Originals – obsah, který Google vytváří s partnery přímo pro Red/Premium. K tomu na mobilních telefonech umožní poslouchat videa na pozadí a stahovat je do mobilu.

Součástí Premium je i YouTube Music, za malý příplatek tak můžete mít obě služby. Cena je 12 dolarů za měsíc, současným předplatitelům YouTube Red zůstane zachována původní cena. Rozdíl je pouze v tom, že součástí balíčku již není Google Play Music.

Diskuze (14) Další článek: Lenovo nám chce vyrazit dech. Vlajkový model dostane 4 terabajty paměti

Témata článku: Google, , , , , , , , , YouTube Vanced, Google Play Music, Premium, Hudební katalog, Mobilní telefon, Hudební služba, Předplatitelé, Kalibr, Dolar, Play Music, Prioritní země, Česká republika, Pře, Malý příplatek, Oficiální popis, Těžký kalibr