Google koupil BlindType, budeme psát poslepu?

Google možná vypálil rybník Applu, nový inteligentní způsob predikce textu a psaní bez klávesnice by iPhonům slušel, prioritu ale dostane Android.

Jednou z častých aktivit velkých firem jsou akvizice firem menších - takových, které umí něco extra, něco, co by bylo užitečné, ale zároveň by se to nemělo jen tak dostat ke konkurenci. Google a Apple to dobře znají a při jejich soutěžení na poli smartphonů často nějakou tu menší společnost převezmou a ještě lépe, pokud ji vyfouknou svému rivalovi rovnou před nosem. A právě Google má nový přírůstek do své stáje – společnost s výmluvným názvem BlindType.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Aplikace BlindType byla očividně zamýšlena také pro iPřístroje od Applu, nyní když společnost odkoupil Google je jisté jen to, že psaní poslepu integruje do svého vlastního OS

Ta se zabývá vývoji softwaru pro rozpoznávání znaků, tedy lépe řečeno rozpoznávání slov. Jejich aplikace funguje na principu virtuální QWERTY klávesnice s tím, že na dotykovém displeji lze psát text třeba i bez ní, stačí jen naťukat výraz tak abyste zhruba trefili umístnění písmenek na domnělé klávesnici. Chyby, přesmyčky písmen či jejich výpadky ve slovech prý nejsou problém a jejich netuctový software dokáže nepřesnosti uživatele eliminovat.

Pokud tápete a stále si nedovedete představit, jak software funguje, prohlédněte si vše raději na videu. Vývojáři na nich používají iPhone, ale to se velmi pravděpodobně brzy změní. Dá se očekávat, že tato vychytávka bude dříve či později implementována do operačního systému Google Android, což by mohlo znamenat jistou výhodu oproti konkurenčnímu iOS. Uvidíme jak dlouho bude trvat, než Google BlindType odladí a lokalizuje do dalších jazyků mimo angličtiny.

Diskuze (32) Další článek: T-Mobile pro MobilMania.cz: „Telefony za stovku skutečně pošleme“

Témata článku: Google, , , , , Apple iPhone 4GB, Blind, Google +,