Google má novou aplikaci, která sama roztřídí naskenované dokumenty

Na smartphonech s Androidem existuje celá řada „skenerů“ dokumentů, které vyfotíte foťákem a telefon automaticky koriguje zkreslení objektivu tak, aby měl pořízený dokument co možná nejblíže ke klasickému výstupu ze skeneru. Nová aplikace Stack od Googlu však skenování povýšila na novou úroveň. Umělá inteligence rozpozná, čeho se sken týká, a v telefonu vám jej zařadí do patřičné kategorie. 

Algoritmus strojového učení dokonce dokáže identifikovat důležité části dokumentu, např. název ochodu, datum nebo celkovou zaplacenou částku. A tyto informace poslouží k případnému fulltextovému vyhledávání. Pokud potřebujete odeslat účtenku z ledna, bude vám tak stačit znát název obchodu, kde jste nakupovali. Aplikace navíc spolupracuje s Google Diskem, kam se ukládají všechny skeny. Pokud by tak aplikace skončila nebo by vám telefon někdo odcizil, o naskenované dokumenty nepřijdete.

Ukázka skenování dokumentů aplikací Stack:

Aplikace je v současné době k dispozici na Google Play pouze v USA, a nepomůžete si ani instalací z APKmirroru. Aplikace se v Česku zatím nespustí. Jakmile bude apka dostupná i u nás, budeme vás informovat.

Zdroj Stack

Diskuze (8) Další článek: Cortana končí. Hlasový asistent od Microsoftu na Androidu a iOS neprorazil

Témata článku: Google, , , , , , , Aplikace, Telefon, Stack, Učení, Dokument, Česká republika, Sken, Scanování,