Google na Android dostane animované emoji. Jednoduchým sloučením dvou vytvoříte unikátní podobu

Google v rámci projektu Noto Emoji dostane brzy na Android novou generaci emoji. V Unicode 15.0 přibylo 31 nových symbolů (celkem je jich úž úctyhodných 3 664 kusů!), jenže to největší změnou bude podpora animací. Takto animované emoji budou brzy přímo součástí Androidu, a pokud je chcete používat již nyní, je třeba je stáhnout v podobě GIF animace z těchto stránek.

Emoji jsou také k dispozici v monochromatické podobě, a nově využívají font COLRv1. Emoji jsou v podobě vektorů, takže i při jejich zvětšení nedochází ke ztrátě obrazové kvality. Nový font používá jemný gradient a můžeme v rámci něj i jednoduše upravit barvy, a to přes mobilní aplikaci nebo webový prohlížeč. Z emoji kačeny můžete vytvořit kačenu v různém barevném provedení. V současné době je zde však jedno omezení, protože emoji s upravenými barvami zatím nelze odesílat ostatním.

Klepněte pro větší obrázek
Google brzy dostane na Android i tyto nové emoji, celkem už jich budou mít uživatelé k dispozici 3 664 ks

Než Google tuto funkcionalitu přidá do Androidu, můžete využít funkci Emoji Kitchen u Gboard klávesnice. Prakticky ke každému emoji můžete přidat barevná srdíčka, která původní emoji vybarví novou barvou. Z citronu se stane limetka, z červené růže se rázem stane žlutá. Z modrého ptáka zase třeba pták červený. Jenže se technicky vzato už nejedná o emoji, nýbrž o nálepky, jejichž sdílení je v současné době snazší, než nestandardizovaná (tj. jinak probarvená) emoji.

Zdroj: Googleblog

Váš názor Další článek: Meta se inspirovala u Discordu. V Messengeru a na Facebooku se začaly testovat komunitní chaty

Témata článku: Google, , , , , , Podoba, Emoji Kitchen, Googleblog, Pták, Sloučení, Font, Barva, Projekt,