Google oznámil termín vývojářské konference I/O. Uvidíme Android 13 a možná i nový Pixel s hodinkami

Google dnes oznámil termín konání své tradiční vývojářské konference Google I/O, uskuteční se ve dnech 11. až 12. května 2022. Akce opět proběhne v areálu amfiteátru Shoreline v Mountain View, kde probíhal i v posledních letech s výjimkou roku 2020, kdy byla akce kvůli pandemii přerušena.

Na událost na svém Twitteru upozornil šéf Googlu, Sundar Pichai a zároveň na ní všechny pozval. Vše totiž bude probíhat kompletně online, takže se může připojit každý. Akce sice bude probíhat i na místě, ovšem pro velmi omezené publikum složené primárně ze zaměstnanců Googlu.

Akce bude online dostupná zdarma i pro vývojáře, kteří se budou moci zúčastnit různých online workshopů. Registrovat se budou moci ještě někdy v průběhu března na webu události. Trochu překvapivé však je, že po 7 letech bude akce opět pouze dvoudenní, zatímco v minulých letech událost trvala většinou 3 dny.

Na události zcela jednoznačně budou prezentovány novinky z chystaného Androidu 13, který je v beta verzi pro vývojáře dostupný již nyní. Na akci však budou demonstrovány některé hlavní novinky. Google jistě ukáže i novinky v hodinkovém systému Wear OS. Vyloučeny nejsou ani hardwarové novinky. Spekuluje se o příchodu dostupného telefonu Pixelu 6a a dlouho se šušká i o hodinkách Pixel Watch, o kterých už se od začátku roku mluví, že by mohly dorazit v květnu. Uvidíme, zda nám nakonec Google nějaké produkty nadělí.

Takto Google na loňském I/O představil nový Wear OS 3:

Váš názor Další článek: Nabídky operátorů v březnu: Novinky od Motoroly, slevy na Samsung a špičkové hodinky od Garminu

Témata článku: Google, , , , , , , , , , , , Novinka, Termín, Události, Mountain View, Shoreline,