Google Pixel byl nejrychleji rostoucí značkou v USA. Dostane se do Top 5?

Americký trh měl ve vánočním kvartálu 2018 podle výzkumné společnosti Strategy Analytics nečekaného skokana čtvrtletí. Googlu narostly po uvedení třetí generace Pixelů prodeje jeho smartphonů o 43 %, přitom americký trh chytrých telefonů meziročně výrazně poklesl o 23 %. Na první pětku výrobců to sice zatím nestačilo – tvoří ji Apple, Samsung, LG, Motorola a ZTE – ale pokud bude i v dalších obdobích Google růst, může postupně nahradit do pozadí ustupující ZTE.

Klepněte pro větší obrázek
Google Pixel rostl i navzdory výraznému poklesu trh ve Spojených státech (Zdroj: Strategy Analytics)

Čínské značce, která ve Spojených státech prodává hlavně levné modely smartphonů v předplacených sadách, velmi uškodila kauza z minulého roku a bojkot jejích produktů ze strany americké vlády. Naopak renomé Pixelů roste, zákazníci je vnímají jako inovativní zařízení s novými technologiemi typu AI nebo eSIM a zejména s nejlepší softwarovou podporou mezi Androidy. Globálnímu růstu zatím brání absence prodeje Pixelů na více trzích. Oficiálně lze telefony od Googlu zakoupit zatím jen ve Spojených státech, Kanadě, Portoriku, Austálii, Indii, Japonsku, Singapuru, Tchaj-wanu, Francii, Německu, Irsku, Itálii, Španělsku a Velké Británii.

Diskuze (20) Další článek: Tlačítka a megasvítilna. Evolveo Strongphone Z3 si koleduje o drsné zacházení

Témata článku: Google, , , , , , , Analytics, Americký trh, TOP, Rostoucí značka, Trh, Samsung LG, DOS, Model smartphonů, Značka,