Google pracuje na skládacím smartphonu. Displej mu dodá Samsung

Samsung má na trhu skládacích smartphonů dominantní pozici. Už dlouho se mluví o tom, že brzy začne své ohebné panely dodávat i dalším výrobcům. Podle informací serveru The Elec již tato fáze nastala a Samsung začal přijímat objednávky. Aktuálně pracuje na ohebných panelech pro Oppo, Xioami a Google.

O displejích máme i bližší informace:

  • V případě Oppo by mělo jít o véčko ve stylu Galaxy Z Flip s větší 7,7" úhlopříčkou. Vnější displej bude mít mezi 1,5 - 2". 
  • U Xiaomi půjde o tradičnější „skládačku” vycházející z Foldu, jen s 8,03" úhlopříčkou a sekundárním vnějším 6,38" displejem.
  • Nejvíce překvapivé jméno je Google, který si objednal skládací displej o úhlopříčce 7,6". Chystá se přece jen ohebný Pixel? Nebo Google jen zkoumá potencionál a směr, kterým se vydat?

V případě Googlu je o to zajímavější, že spolupráce se Samsungem je mnohem užší, než kdy dřív. Když korejci vydali první skládací smartphone, Google rychle přispěchal s nativní podporou v Androidu. Nyní naopak Google přebírá softwarovou inspiraci od Samsungu a v betě Androidu 12 již můžeme najít vzhled à la One UI. Nedávná spekulace prozradila, že Samsung u hodinek končí s Tizenem a začne využívat wearOS od Googlu. 

Zdroj: The Elec, Via: Gizmochina

Váš názor Další článek: Po selfie kameře dostalo ZTE pod displej také Face ID

Témata článku: Google, Samsung, , , , , , , , , Displej, Tizenem, Xiaomi, Úhlopříčka, SMA, Samsun, The Elec, ? Displej, Styl,