Google přisypal Pixelům nové funkce. Jaké jsou největší novinky březnového Pixel Feature Dropu?

  • Google připravil již desátý Pixel Feature Drop
  • Nové i starší Pixely se mohou těšit na nové režimy i funkce
  • Největší novinkou je Živý přepis v průběhu volání

Google „své“ Pixely pravidelně obohacuje nové funkce prostřednictvím tzv. Pixel Feature Dropů. Jedná se o drobné updaty softwaru, které přináší spíše menší vylepšení nebo změny na úrovni čistého Androidu. I tentokrát není update vyhrazen jen pro nejnovější řadu Pixel 6, ale dočkají se ji majitelé Pixelu 3a a novějších smartphonů pod hlavičkou Googlu. Update je pro starší modely k dispozici již nyní, dvojice nejnovějších Pixelů 6 si na update ještě pár dnů počká. Jaké jsou ty největší novinky, v pořadí již desátého, Pixel Feature Dropu?

Pixely dostaly podporu režimu Night Sight ve Snapchatu, což znamená, že noční fotky a videa natočená za horších světelných podmínek mají mít výrazně vyšší kvalitu. Tato novinka se však týká pouze Pixelu 6. Velmi zajímavě vypadá funkce „Živý přepis pro volání“. Pokud přijmete hovor, ale nebudete chtít nebo moci mluvit, můžete místo toho provést hovor textově. Umělá inteligence vám na displej napíše textový přepis toho, co protistrana hovoří, a odpověď, kterou napíše vy, se protistraně zase hlasitě přečte. 

Klávesnice Gboard nově dokáže převést slova na barevné nálepky. V první vlně se to týká jen angličtině, další jazyky mají následovat postupným tempem. Pixely dostaly i nový režim pro „YouTube párty“, přes Google Dio je možné nově sdílet i oblíbené aplikace. Funkce pro Živý překlad se naučila nové jazyky pro překlad v reálném čase. Samotné překlady se navíc nikam neposílají, ale zůstávají v samotném telefonu.

Největší novinky, které přináší 10. Pixel Drop:

Google si připravil i nový widget, jehož součástí jsou aktuální statistiky baterie telefonu či připojených zařízení, např. Pixel Buds. Součástí aktualizace jsou i další funkce, kterou jsou však spjaty jen s USA a angličtinou v telefonu, takže pro nás nejsou vůbec relevantní. Pixel Feature Drop je již k dispozici u starších Pixelů (Pixel 3a a novější), aktuální řada Pixel 6 na update ještě čeká.

Zdroj Google Blog

Diskuze (2) Další článek: Android 12L míří do tabletů a skládaček. Jako první jej nasadí Samsung, Lenovo a Microsoft

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Google, , , , , , , , , , , , Google Pixel 3a, Google Pixel 3a XL, Google Pixel 4, Google Pixel 4 XL, Google Pixel 4a, Google Pixel 4a 5G, Google Pixel 5, Google Pixel 6, Google Pixel 6 Pro, Nová funkce, Pixel Feature Drop, Google blog, Nový režim,