Google, Project Glass: tak bude vypadat mobil za 10 let

Jak budou vypadat mobilní telefony (nebo spíše osobní počítače) za 10 let? Google nám svým projektem Glass dává zajímavou a realistickou odpověď.

Ohlédněte se 10 let zpět a uvědomte si, jak tehdy vypadaly mobilní telefony. Také občas přemýšlíte, kam to půjde dál? Jak budou mobily vypadat za dalších 10 let? Konceptů a představ jsme viděli mnoho a dnes nám svoji představu předkládá Google. Není to nic pompézního, Google nezkouší do mobilu „integrovat stroj času“, spíše se zamýšlí nad další fyzickou formou.

V Googlu tomu říkají Project Glass a je to projekt, který má lidem přinést novou generaci osobního počítače. Má podobu brýlí a s uživatelem komunikuje skrze rozšířenou realitu (augmented reality). Také má fotoaparát/kameru, nezbytný to vstup pro mobilní aplikace. Uživatelské prostředí je graficky velmi jednoduché, přístroj se ovládá výhradně hlasem a není to jen rozpoznání hlasu, ale jednoduchá umělá inteligence. Ostatně už dnes víme, že Google pracuje na své vlastní „Siri“.

Ani já, ani Google vám nebudeme slibovat, že si takové brýle koupíme za rok či dva, ale je dobře, že o tom už dnes přemýšlejí. Inženýři se pochlubili návrhem a nyní žádají komunitu, aby se zapojila a aby právě skrze tuto stránku lidé komentovali nápady, které se tu budou postupně kupit. Mnoho prvků tohoto konceptu je možné vyrobit už dnes, na další technologie si budeme ještě muset počkat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Tyto obrázky k prvním informacím přiložil Google
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Google Vision: toto jsou starší rendery na stejné téma od studia www.ciccaresedesign.com
Diskuze (31) Další článek: Samsung Galaxy Note se začal prodávat v bílé barvě

Témata článku: Google, , , , , Glass, Pro +, Stroj času, Mobil, Let, Go Pro, Project, MOBI, Google +,