Google testuje upozornění na nezodpovězenou SMS a tzv. ověřené zprávy

Google testuje novou funkci své aplikace Zprávy pro operační systém Android. Ačkoli textové SMS už se stávají v době messengerů a sociálních sítí spíše doplňkovým způsobem komunikace, v některých případech je zkrátka vhodnější odeslat textovku. Ovšem zatímco u messengerů druhá strana vidí, že jste si zprávu přečetli, u SMS ví z doručenky pouze to, že vám zpráva na mobil dorazila.

Klepněte pro větší obrázek
Připomínku na příchozí SMS by mohlo jít nastavit z notifikační rolety

Na to možná někdy hřešíme a na SMS neodpovídáme hned. Pak se může stát, že na ni zapomeneme úplně. Jak informuje portál XDA Developers, Google už pracuje na řešení. Tím budou notifikace připomínající, že nám v editoru Zprávy stále leží nezodpovězená textovka. Pokud si funkci zapneme, aplikace se připomene o odpověď hodinu po doručení. Přímo z lišty půjde označit zprávu za přečtenou nebo na ni rovnou odpovědět.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nová funkce Ověřené SMS

Další novou funkcí v rámci aplikace Zprávy budou tzv. ověřené zprávy. Aplikace posoudí, zda příchozí SMS např. s komerční nabídkou pochází z důvěryhodného zdroje a zda se nejedná o podezřelou phishingovou aktivitu. Tato funkce je zatím v rané fázi testování a není přesně známo, na jakém principu bude Google kontrolu provádět. K samotnému obsahu zprávy ale mít přístup nebude.

Diskuze (2) Další článek: Samsung začal prodávat náramek Galaxy Fit: odolný měřič na zápěstí s AMOLEDem

Témata článku: Google, , , , , Funkce, Způsob komunikace, Nová funkce, Zprávy, U Messengeru, Aplikace, Textovka, XDA Developers, Upozornění,