Google vylepšil WearOS a 10. září přijde nový hardware. Qualcomm představí next gen procesory

Google se v předstihu pochlubil novinkami v prostředí svého „hodinkového Androidu. Nový Wear OS se dostane k uživatelům v průběhu září, slibuje především svižnější a přirozenější ovládání – třeba rychlé procházení notifikací, které se zobrazují jedna za druhou v dlouhém pásu.


Dalším trumfem má být propojení s Google Assistantem a užší propojení s fitness platformou Fit, kterou firma představila minulý týden.

Nový Wear OS a procházení notifikacemi

Google Fit na novém Wear OS

Slabinou hodinek s Androidem uvnitř však i nadále zůstává to, s čím Google moc nezmůže: hardware. Drtivou většinu zařízení s Wear OS totiž pohání čipset Snapdragon Wear 2100, který je už na scéně dva roky a je to znát. Hodinky tedy mají problém zejména s výdrží na baterii, která se v reálných podmínkách podobá mobil (tedy den, maximálně pár hodin k tomu).


Nový Wear OS a Google Assistant

Na jaře však Google na konferenci I/O oznámil partnerství s Qualcommem a právě tato firma má 10. září tiskovku zaměřenou na nositelnosti. Právě tam má být oživení platformy Wear OS dokonané i po hardwarové stránce.

Jak vybrat chytré hodinky:

Diskuze (6) Další článek: Huawei plní předsevzetí. Nova 3 je na trhu teprve měsíc a už se jí prodaly 2 miliony

Témata článku: Google, , , , , , , , WearOS, Gen, Wear, Assistantem, Google Health, Pře, Svižné ovládání, Pro +, Úzké propojení, Rychlé procházení, Nový hardware, Procesor, Hardwarová stránka, , Zář, Nov,