Herní dělo Asus ROG Phone 5S Pro: ještě větší výkon a barevný displej na zádech

Asus představil nové herní telefony ROG Phone 5S a 5S Pro. Na rozdíl od základní „pětkové“ řady jsou tedy telefony pouze dva (verze Ultimate chybí). To ale nevadí, i u těchto modelů je výbava rozhodně ultimátní. Telefony se designově příliš nezměnily. Mají stejný design a přichází ve dvou barvách – černé a bílé. 

Záda telefonů opět nabízí svítivé prvky, model 5S Pro získal malý displej ROG Vision. Ten je však proti původní řadě vylepšený. Namísto monochromatického displeje totiž jde rovnou o P-MOLED. Zobrazený čas, hodiny, či různou grafiku tak nyní konečně uvidíte i v barvách. Na čelní straně se pak můžete opět těšit na 6,78“ AMOLED displej se 144Hz frekvencí a špičkovými barvami. Vylepšena byla vzorkovací frekvence, a to na 360 Hz (z původních 300 Hz). Displej telefonu chrání sklíčko Corning Gorilla Glass Victus.

Hlavním vylepšením telefonů je nový procesor Qualcomm Snapdragon 888 Plus s přetaktovaným hlavním jádrem na 3 GHz. Vylepšené je i jádro pro umělou inteligenci, které nabízí o 20 % větší výkon. Počítejte i s bohatou porcí operační paměti. Základní model je k dispozici ve verzi s 8, 12, 16 nebo až 18 GB RAM, přičemž na výběr je 128, 256 nebo 512 GB paměti. Varianta 5S Pro přichází pouze v konfiguraci 18/512 GB, v balení dostanete i přídavný větráček pro lepší chlazení, navíc s dvojicí tlačítek pro ovládání her.

Ty můžete lépe ovládat samozřejmě i skrze senzory AirTriggers, které si lze namapovat na různé herní funkce. Radost nejen při hraní udělají i duální stereo reproduktory. Telefon si stejně jako jarní pětková řada ponechal 3,5mm jack. Pro delší hraní oceníte silnou 6 000 mAh baterii, která podporuje rychlé 65W dobíjení. Bezdrátové dobíjení bohužel opět chybí.

Součástí zadní strany je trojitý fotoaparát. Ten hlavní opět nabídne rozlišení 64 Mpx při cloně f/1.8. Doplní jej 13Mpx ultraširokoúhlá kamerka a 5MPx makro snímač. Kromě focení lze natáčet rozlišení až v 8K, přičemž k dispozici je i manuální Pro režim k natáčení videa.

Asus ROG Phone 5S a 5S Pro mají být dostupné globálně.  Výrobce však zatím neprozradil ceny. Očekáváme, že budou začínat na podobných úrovních jako u teprve půl roku staré generace. Výhodou je, že novinky jsou kompatibilní s veškerým příslušenstvím pro původní modely řady 5.

Diskuze (4) Další článek: Vyzkoušeli jsme ovládání Androidu obličejem. Na telefon se smějete, mračíte a zvedáte obočí

Témata článku: Asus, , , , , , , , Dělo, MOL, Velký výkon, Model, Barevný displej, Herní, AirTriggers, ? Displej, Telefon, Pro +, Qualcomm Snapdragon, Větráček,