Herní dělo Asus ROG Phone 5s Pro uhrane výkonem i dvěma barevnými displeji

  • Asus ROG Phone 5S pro je opět to nejlepší pro mobilní hráče
  • Má dva barevné displeje a ještě vyšší výkon
  • Za skvělý zážitek si ale připlatíte

Řada ROG Phone od Asusu je na trhu již několik let a za tu dobu už nás několikrát stihla ohromit svým výkonem, šikovnými vychytávkami, ale také herním zážitkem. Nyní tu máme nejnovější model 5S Pro, který opět přináší pár vylepšení proti minulým modelům.

Telefon na pohled vypadá stejně jako pětka. Na rozměry se zde tedy opět příliš nehraje a přístroj patří spíše k těm větším a tlustším. I v kapse ho kvůli větší váze ucítíte. Proti běžným telefonům má i širší rámečky kolem displeje. To ale jakožto u herního telefonu může být spíše výhoda.

Displej samotný je skvělý 6,78" AMOLED s Full HD+ rozlišením a 144Hz obnovovací frekvencí. Proti pětce zde ale vzrostla vzorkovací frekvence, a to až na 360 Hz, což se bude hodit hlavně při hrách, stejně jako nízká latence 1 ms. Na zádech opět můžete spatřit futuristický design s ostrými tvary a hlavně druhým displejem. Ten je poprvé konečně barevný. Využít jej můžete zobrazení stavových informací, efektů, animací, ale i libovolné vlastní grafiky.

Ještě vyšší výkon a svítící větráček

Jakožto nový herní telefon samozřejmě opět zaznamenal posun ve výkonu, a to díky procesoru Qualcomm Snapdragon 888+ taktovaným na 3 GHz. K dispozici je telefon pouze v jediné paměťové konfiguraci s 18 GB RAM a 512 GB vnitřní paměti. Vysoký výkon je nutné chladit, proto výrobce k telefonu přibaluje aktivní ventilátor, u kterého slibuje ochlazení až o 15 stupňů. Větráček navíc svítí, což ale ocení hlavně ostatní, kteří se na vás budou při hraní dívat.

Jedná se ale o herní o telefon, tak jak se na tom vlastně hraje? Skvěle. A to díky vynikajícím dotykovým triggerům na bocích telefonu, kterým můžete přiřadit různá tlačítka ve hře, což významně zlepší herní zážitek. Triggery však lze využít i ke gestům v systému. Při hraní uživatel může kdykoliv z levé strany vytáhnout herní lištu s podrobným nastavením, kde kromě zobrazení  teploty a fps můžete i zablokovat notifikace či nahrávat obrazovku.

Díky silné baterii s kapacitou 6 000 mAh navíc vydrží několik hodin náročného hraní. Potěší i rychlé 65W dobíjení. Jen toho bezdrátového se bohužel zatím nedočkal. Okrajovou stránkou je zde trojitý fotoaparát s rozlišením 64Mpx. Ten doplňuje 13Mpx ultraširokáč a 5Mpx makro. Kromě fotek, ale samozřejmě zvládá i video, kde potěší hlavně manuální Pro režim.

Asus ROG Phone 5s Pro se u nás prodává v jediné paměťové variantě za cenu 32 000 Kč, pokud však oželíte zadní displej a nadstandardní porci RAM, můžete základní model 5s sehnat již za cenu od 26 000 Kč.

Asus ROG Phone 5s Pro
rozměry a hmotnost: 173 × 77 × 9,9 mm, 238 g
displej: 6,8", kapacitní AMOLED, 1 080 × 2 448, 393 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (1400|600 Mb/s), 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, GPS
paměť: 512 GB, RAM: 18 GB, baterie: 6 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 888 Plus (8× Cortex-X1, 3 GHz, 5nm)
operační systém: Google Android 11
fotoaparát: 64MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
75 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (7) Další článek: Brýle od Applu nebudou jen doplněk k iPhonu, půjde o samostatné AR zařízení. Přijít má za rok

Témata článku: Asus, , , , , , , Asus ROG Phone 5s Pro, ? Displej, Herní, Zážitek, Barevný displej, Qualcomm Snapdragon, Telefon, Full HD, Pro +, Skvělý zážitek, Vysoký výkon, Dělo, Větráček, Displej