Herní novinky: Milionář 2009 a Lemmings v mobilu

Staňte se členem stráže a bojujte proti zločinu. Zahrajte si dokonale zpracované Lemmings založené na původním konceptu.

Lemmings konečně dorazili do mobilů, svůj mobilní klon získalo také legendární Diablo v podobě hry Devils and Demons. Současná filmová novinka Strážci s sebou přináší i telefonní herní podobu. Pro ověření vašich encyklopedických vědomostí poslouží nejnovější verze televizního Milionáře. Hry by měly být podporovány většinou v současnosti prodávaných i starších telefonů. Pokud si nejste jisti, zda je vybraná hra určena pro váš typ mobilu, ověřte si tuto skutečnost podle návodu v závěru článku.

Recenze na nejnovější java hry

Autor: Norbert Lapčák, Jiří Viktora


Devils and Demons

Jistě každý z vás už někdy musel slyšet o legendární hře s názvem Diablo. Toto RPG si získalo miliony fanoušků po celém světě nejenom díky chytlavé hratelnosti a chytrým nápadům. Byla jenom otázka času, než se Diablo dostane i na mobilní telefony. Ano, Devils a Demons se snaží být tou pravou kopií. Na začátku vás čeká těžká volba hrdiny. Vyberete si ladnou ženu, tvrdého chlapa nebo tajemného čaroděje? To už záleží čistě na vás, ale jak už bývá zvykem, každá postava má své pro a proti. Pak už přichází na řadu příběh, který je (nečekaně) celkem kvalitní a jelikož se snaží o neustálou gradaci, zabraňuje tak pocitu stereotypu. Vaším úkolem ale přesto zůstává vyčistit celou krajinu od zlých sil.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jelikož se jedná o RPG kombinované s akcí, užijete si i pravou rubačku, kdy se s mečem v ruce postavíte tváří v tvář pekelným nepřátelům a podobné havěti. Do toho máte možnost plnit různé questy, kterých je po celé mapě rozesetých opravdu hodně. Stane-li se vám, že tvrdá síla už nezabere, nezoufejte, ještě jsou tady vaše nadpřirozené schopnosti – různá kouzla a čáry, jedny z nejzajímavějších věcí ve hře. Stačí stisknout tlačítko a problém v podobě zástupu netvorů je pryč. Ale pěkně pomalu – k těm nejsilnějším kouzlům se musíte dopracovat – hlavně zabíjením svých nepřátel (jak jinak) a následným sbíráním jejich ostatků. Jste-li fanoušky slavného Diabla nebo jenom chcete zkusit zajímavou RPG akci, určitě neváhejte.

Devils and Demons (akční, bojová):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HYHNR na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Chcete být milionářem? (verze 2009)

S novým rokem je zde i další pokračování oblíbené vědomostní soutěže Chcete být milionářem?. Myslím, že herní náplň není potřeba dopodrobna rozpitvávat, každý z vás jistě alespoň jeden díl v televizi viděl, nebo možná sám seděl v horkém křesle. Na druhou stranu, nový ročník přináší i několik změn, o kterých by byla škoda se nezmínit. Všechno začíná rozstřelem, který sice můžete v hlavním menu i vypnout. Úkolem je správně seřadit čtyři dané pojmy v rozmezí patnácti sekund. Na vašich schopnostech v rozstřelu se odvíjí pozdější počet nápověd, které můžete získat. Seřadíte-li všechno správně a bezchybně, dostanete všechny čtyři nápovědy.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Ano, čtete správně, čtyři nápovědy. Jednou z hlavních změn v letošním ročníku je totiž přidání čtvrté nápovědy s názvem Výměna!. Celé to prostě spočívá v tom, že když chytnete otázku, se kterou si nebudete vědět rady, jednoduše ji vyměníte za jinou. Drobnou změnou prošla také funkce Přítel na telefonu. Konečně můžete zavolat více přátelům, takže máte větší šanci na výhru. Dále jsou pak samozřejmostí aktuální otázky, porovnávání všech herních profilů, dokonce i podpora dotykových displejů. Po výhře se vám odměna vystaví na novém vylepšeném šeku, na kterém lze nyní vidět i jméno hráče a datum. Ani na náročnější uživatele se nezapomnělo – byla vylepšena grafika hry a přidán online žebříček, kam můžete poslat své výsledky pomocí wapu a zařadit se mezi desítku nejlepších hráčů.

Chcete být milionářem? (vědomostní):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HBWCL na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Watchmen: The Mobile Game

Nová akční pecka podle stejnojmenného filmového trháku, který tento měsíc slaví premiéru na českých a slovenských plátnech. Mobilní adaptaci si vzali pod svá křídla zkušení autoři z Glu. Nic zajímavého ale nečekejte. Šikovné zahraniční ručičky si vzaly z filmové předlohy pouze to nejpodstatnější a ve výsledku nám pak zbyla pouze čistokrevná akční rubačka bez špetky inovace. V kostce řečeno házíte, mlátíte, ničíte nebo osvobozujete. Ne nadarmo je všude poházeno tucet všemožných objektů, kterými můžete trefit vše, co má ruce a nohy. Od toho se odvíjí i krátkoprsté questy ve snaze zabránit hromadnému rozkvětu stereotypu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Snad i proto se podíváme hned ve druhé misi do „nedalekého“ Vietnamu ve snaze setkat se s tamními obyvateli. Ale výše zmíněné krabice neslouží jen jako ničící prostředky. Skrývají totiž nejrůznější doplňky pro vašeho hrdinu. Tady můžete najít i příruční zbraň nebo bazooku, a to je pak teprve mela! Granáty a další balistiku se hodí nechat v batůžku až na posledního bosse, který většinou nejen že hýří bohatou ochrankou, ale až na výjimky zvládá i pestrou paletu úderů a chvatů. Grafickém zpracování pomalu přestává stačit dosavadním standardům. Pak se ale nemůžeme divit, proč se dneska platí hlavně za jméno a ne za konečnou podobu produktu. Ale o tom nás nepřesvědčilo pouze Glu a její série Batman nebo Spiderman, že?

Watchmen: The Mobile Game (akční, bojová):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HZAEL na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Lemmings Tribes

Kam je vůbec zařadit? Retro pecka, logická záležitost nebo snad oddychovka s mnohaletou tradicí? Historie Lemmings sahá ve skutečnosti hluboko do epicentra počítačových her. Ačkoliv na další platformy již před časem zavítala, mobilní hráči mají tu čest až teď. My mobilisté jsme si tedy mohli leda tak trhnout klávesnicí. A že to stálo za to! Ale hopem k samotné hře. Obvyklý tutorial ocení pouze ryzí amatéři. Ti, co měli tu čest, budou jako ryby ve vodě a okamžitě skočí hlava nehlava do jednoho z prostředí. Ovládání se vám dostane ihned pod palce a brzy zjistíte, že prvních několik levelů je jen slastnou předehrou a ty obtížné a zapeklité vás teprve čekají.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Tvůrci Lemmings nám asi chtěli ukázat, že nejsou žádná banda troškařů a v žádném případě to není jejich doména. Hru jednoduše rozkouskovali na 3 části. Classic, Medical a Space, což dá suma sumárum úžasných 40 a více úrovní. A za to už, panečku, stojí obětovat pár nekřesťanských chechtáků, nemyslíte? My ano, s Lemmings si totiž užijete velkou zábavu, kterou budete u podobných logických her hledat marně. Malé potvůrky si totiž náramně rozumějí s mobilním prostředím, konkrétně pak s klávesnicí. Prostředí Lemmings Tribes je na chlup stejné z legendární PC verze a vyvedlo se na jedničku. Textury jsou krásně barevné a prokreslené, jak mají být. Slavný remake se opravdu povedl. Kopíruje skvělou hratelnost předlohy a jede ve vyjetých kolejích. Třeba se brzy dočkáme dalšího dílu...

Lemmings Tribes (logická):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HLSBP na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)


Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. 

Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 8:00–16:00).

Diskuze (3) Další článek: Vodafone spustil 3G

Témata článku: Vědomostní soutěž, Otázka času, Nov, Novinky, Tucet, Band, Nový ročník, Meč, Lemmings, Spiderman, PC verze, Mil, Diablo, MOBI, Zabíjení, Mobil, Devils, Herní