Herní Razer Phone 2 dorazil do Česka. Přináší obří výkon a 120Hz displej

Nabídka herních telefonů začíná být bohatší i na tuzemském trhu. Po uvedení modelu Asus ROG Phone se do prodeje dostává i další herní ikona ve světě smartphonů – Razer Phone 2. Novinka je v prodeji v rámci oficiální české distribuce v černém barevném provedení za 21 990 Kč. Pro telefon bude dostupné také originální herní příslušenství.

Na rozdíl od jiných herních telefonů (Xiaomi Black Shark, Nubia Red Magic, Asus ROG Phone) nedává novinka tak okatě najevo příslušnost k hernímu segmentu, ale design je přesto zapamatovatelný. Na zadní straně telefonu se nachází logo Razeru s trojhlavým hadem, které může svítit různou barvou a funguje také místo diody pro notifikace. Podsvícení se nazývá Razor Chroma a umožňuje také různé speciální světelné efekty, jako statické osvětlení, rotování spektra či dýchání. Telefon splňuje normu odolnosti proti vodě a prachu IP67.

Vyladěný pro nejlepší herní tituly

Novinka navazuje na rok starý model Razer Phone, který vylepšuje zejména účinnějším chlazením s odpařovací komorou a až o 30 % vyšším výkonem. Ten dodává zařízení čipset Snapdragon 845 s grafikou Adreno 630. Zařízení obsahuje 8 GB operační a 64 GB uživatelské paměti, kterou lze dále rozšířit paměťovou kartou. Baterie disponuje kapacitou 4 000 mAh a díky skleněnému zadnímu krytu a osazené cívce ji lze dobíjet i bezdrátově. U kabelového dobíjení podporuje telefon jako jeden z prvních technologii Quick Charge 4+.

Chloubou celého zařízení je bezesporu 5,7palcový 2K displej typu IGZO, který jako jediný na našem trhu nabídne 120Hz obnovovací frekvenci a také stejnou frekvenci snímání dotyků. Plynulost zobrazení je klíčová pro komfortní hraní náročnějších her. Na zadní straně nalezneme duální 12Mpx fotoaparát s optickou stabilizací, sekundární 12Mpx fotoaparát s delším ohniskem slouží pro dvojnásobný optický zoom.

Razer spolupracuje s mnoha vydavateli a jeho mobil je optimalizován pro hraní nejoblíbenějších současných herních titulů, jako je PUBG Mobile, Rival Crimson Chaos, Marvel Future Fight, Guns of Boom, RuneScape a dalších. Je to zároveň jediný smartphone na trhu, který je certifikován stanicí Netflix pro přehrávání video obsahu v režimu HDR a s prostorovým zvukem Dolby Surround 5.1.

Razer Phone 2
rozměry a hmotnost: 159 × 79 × 8,5 mm
displej: 5,7", kapacitní IGZO LCD, 1 440 × 2 560, 515 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (1200|400 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 64 GB, microSDXC (1 TB), RAM: 8 GB, baterie: 4 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 845 (8× Cortex-A75, 3 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 8.1 (Oreo)
fotoaparát: 12MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
57 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (6) Další článek: Samsungy a iPhony dostanou 3D foťáky. Nabízí se využití v rozšířené realitě

Témata článku: Razer, , , , , , , , , , , , Razer Phone 2, Česká republika, Ráz, Displej, Nabídka her, Kabelové dobíjení, Herní razer, Telefon, Starý model, Stejná frekvence, Future Fight, ? Displej, Obnovovací frekvence,