Herní RedMagic 6 Pro má nejvyšší obnovovací frekvenci displeje a 120W nabíjení

Období jarních premiér se rozjelo naplno. Čínský výrobce Nubia dnes představil nové zástupce v řadě herních smartphonů. Dvojice RedMagic 6 a RedMagic 6 Pro je zatím určen pro domácí čínský trh, výrobce úzce spolupracuje s tamní herní firmou Tencent Games. Brzy se ale dočkáme i globální premiéry. Telefony se mimo jiné mohou pochlubit dosud nejvyšší obnovovací frekvencí displeje na mobilu 165 Hz.

Design vychází z předchozí generace RedMagic 5, vzhled je opět hodně barevný, divoký a tak trochu „cyberpunkový“. Dvojice modelů RedMagic 6 a RedMagic 6 Pro je vzájemně hodně podobná a liší se pouze v několika drobnostech. Pro verze dostala speciální záda ze slitiny leteckého hliníku s vysokou tepelnou vodivostí, která přispívají k lepšímu chlazení přístroje.

Kromě toho má Pro více RAM (12 GB proti 8 GB u základní verze) a obsahuje ultra rychlé kabelové dobíjení 120 W. Díky němu se vestavěná baterie s kapacitou 4 500 mAh může dobít už za 17 minut. Verze bez „Pro“ v názvu má sice výkon dobíjení nižší (66W), ale zato obsahuje článek s kapacitou 5 050 mAh. Další rozdíly zde nejsou.

Pokročilý systém chlazení

Telefony pracují se 6,8palcovým Full HD+ AMOLED displejem. Obnovovací frekvence se může měnit adaptivně podle potřeby od 60 až po 165 Hz, nebo lze vybrat pevnou hodnotu v nastavení. Klíčová při hraní her je také odezva na dotek prstu, která činí pouhých 8 ms. Telefony pohání čipset Snapdragon 888, k tomu obsahují nejrychlejší dostupné typy pamětí LPDDR5 RAM a UFS 3.1. Po stránce konektivity nechybí Wi-Fi 6 a podpora 5G sítí. Místo se našlo i pro 3,5mm jack. Zadní fotoaparát je trojnásobný se 64Mpx primárním senzorem.

Oba modely používají pokročilý systém chlazení ICE 6.0. Ten se skládá z aktivního turbovětráčku s rychlostí až 20 tisíc otáček za minutu a speciálního vzduchového kanálu sloužícího k odvádění tepla. K tomu přidává výrobce i další chladicí a izolační řešení ve formě měděné fólie chránící baterii a odpařovací komory, která je pro chlazení účinnější než klasická tepelná trubice (heat pipe). Kdo chce v chlazení pokročit ještě dál, může použít originální držák Ice Dock obsahující další dva ventilátory.

Podívejte se na teaser na nový herní telefon RedMagic 6:

Herní telefony RedMagic 6 a RedMagic 6 Pro byly představeny zatím pro čínský trh, kde začnou prodávat v nejbližších dnech v přepočtu od 13 tisíc korun (bez daně). Globální premiéra proběhne 16. března 2021. Zda se i Evropa dočká obou modelů, nebo se s parametry bude ještě nějak míchat a globální zástupce bude pouze jeden, není v tuto chvíli potvrzeno.

Diskuze (1) Další článek: Redmi Note 10: Těšte se na 120Hz AMOLED a 108 MPx za skvělou cenu

Témata článku: Nubia, , , , , , , , , , ? Displej, Full HD + AMOLED displej, Displej, Ventil, Tencent Games, F +, Pro +, Telefon, Evropa, Chlazení, Ica, Herní