Hlavní cenu za nejošklivější vlajkový smartphone veletrhu IFA získává…

…Sharp Aquos R3!

V době, kdy se světové špičky trumfují v minimalizaci rámečků a odstraňování výřezů, přivezou tihle Japonci do Evropy telefon se dvěma výřezy. Vrchní je pro selfie kameru, spodní pro čtečku otisků prstů. Titulky hrdě hlásají „Japonská vlajková loď“, odpovídá tomu i cena v přepočtu 19 tisíc, optické kvality 120 Hz IGZO panelu s jemným Quad HD+ rozlišením jsou i podle naší krátké zkušenosti špičkové, ale vadu (resp. dvě vady) na kráse Sharpu lidé jen tak neodpustí.

Selfie má 16 MPx, hlavní foťák je v kombinaci 12MPx snímače s normálním úhlem záběru (f/1,7, úhel záběru 78°) a širokoúhlého 20MPx fotoaparátu (f/2,4). Špičkový výkon zajišťuje Snapdragon 855 s 6GB RAM, uživatelská paměť je 128 GB, baterie má průměrných 3 200mAh a dobíjet se dá zrychleně s výkonem 11 W. Vnitřnosti chrání kovové šasi a tvrzené sklo Gorilla Glass 5 z obou stran, vše dokonale utěsněné a opatřené stupněm krytí IP68.

Telefon si premiéru odbyl už na jaře, v září se přidala evropská premiéra a Sharp zde prý chce Aquos R3 začít prodávat. Podobné zprávy jsme slyšeli i v minulosti, ale žádný masivní útok na evropské trhy z toho nebyl, tak se nechme překvapit, jak vážně to Japonci myslí tentokrát.

Klíčová otázka do diskuze: Kdyby Aquos R3 přišel i na český trh, přenesli byste se přes dva „notche“? Zvolili byste Sharp na úkor zaběhnutých značek?

Diskuze (30) Další článek: Huawei Vision prý není televize, ale přerostlý smartphone. Nás zaujal originální dálkový ovladač

Témata článku: Sharp, , , , , Evropa, Výřez, Veletrh, Úhel záběru, Japonec, SMA, Quad hd, Hlavní cena