Hledáte slevy na elektroniku? Když nejsou, využijte cashback

Jestli neustále přemýšlíte, jak ušetřit při nakupování elektroniky, bude vás zajímat cashback. Funguje, i když není k dispozici žádná sleva, a uplatnit ho můžete prakticky na všechny nákupy.

Hledat stále dokola slevy na elektroniku je nuda. Jasně, pokud v tom máte praxi, už víte, kam se podívat. Jenže když vám na tom nejvíc záleží, zafunguje zákon schválnosti a vy nemůžete najít ani jednu slevovou akci. V takovém případě je nejlepší využít cashback.

Jak využít cashback a dostat peníze zpět

Potřeba jsou jenom dvě věci: zaregistrovat se na cashbackovém portálu a na tomto portálu pak také začínat své nákupy. Osvědčeným webem, který nabízí tuto službu, je Tipli.cz. Najdete zde bezmála 900 e-shopů, ve kterých získáte peníze zpět. Po bezplatné registraci na Tipli si zde vyhledejte oblíbený obchod, například Smarty, a tlačítkem nakoupit se do něj přesměrujte.

Samotný nákup včetně platby probíhá v daném e-shopu, nikoliv na Tipli. To je pro vás výhodné, protože případné reklamace a podobné záležitosti nemusíte řešit přes prostředníka. Tipli také nezískává informaci o tom, co jste si koupili, jen kolik jste zaplatili. Nemusíte se tak bát o své soukromí.

Proč cashback není běžná sleva?

Protože neušetříte při platbě, ale peníze dostanete zpět až po určité době. Prodleva mezi registrací odměny (do 15 minut po zaplacení) a jejím potvrzením od obchodníka (zpravidla trvá 12 až 70 od nákupu) je dána tím, že prodejci čekají, zda se zboží nerozhodnete vrátit.

Na druhou stranu je cashback dostupný neustále a zpravidla na celý sortiment obchodu. Klasické slevy jsou oproti tomu často vázané na konkrétní výrobky nebo kategorii. Případně jde o zboží, kterého už se chce obchod zbavit.

Tipli umí i klasické slevy

Tipli si oblíbíte i v případě, že dáváte přednost klasickým slevám. Druhou oblastí, na kterou se tento portál zaměřuje, je totiž vyhledávání slev a online slevových kuponů. Až budete příště googlovat Alza slevový kód, jděte klidně rovnou na Tipli a ušetřete svůj čas i peníze.

Někdy máte dokonce hned několik možností, jak ušetřit. Řekněme, že si vyberete produkt od firmy Philips. Společnost má vlastní e-shop, ale řadu produktů koupíte také u partnerských prodejců. Například monitory prodává také Datart. Pokud ale zrovna není dostupná Datart sleva, bude levnější objednat si někde jinde. Monitory Philips totiž prodává i již zmíněný Smarty. Díky Tipli tak můžete ušetřit za všech okolností.

Další článek: Chování aplikací na pozadí? Žebříčku dominují Samsungy s Androidem 11

Témata článku: ,