Hodinky s Wear OS brzy umožní ovládat zařízení chytré domácnosti, Pixel Watch budou mít zřejmě exkluzivitu

  • Google pro Wear OS chystá tři nové aplikace
  • Všechny si odbydou premiéru u Pixel Watch
  • Ze zápěstí bude možné ovládat zařízení chytré domácnosti

Google za pár dní představí hodinky Pixel Watch, které se zřejmě dočkají dvou exkluzivních funkcí. Tou první bude ciferník s názvem „Fotky“, který vám na pozadí hodinek zobrazí kruhový výřez vámi vybrané fotografie. Třeba manželky, dětí nebo přátel. Ciferník bude mít dvě základní podoby, čas a datum bude, buď ve spodní části, popř. uprostřed, displeje. Fotek na pozadí ciferníku bude moci být více, takže se mohou v průběhu času automaticky měnit. 

Na chytré hodinky Pixel Watch dorazí i aplikace Google Home, která přímo ze zápěstí umožní ovládání zařízení chytré domácnosti. Na screenshotech vidíme možnosti pro nastavení teploty a úrovně osvětlení v místnosti. Na hodinky taktéž dorazí informace např. o tom, že u vašich domovních dveří právě někdo je. Posledním dodatkem je aplikace Personal Safety, která umožní z hodinek rychle vytočit předpřipravené kontakty či nouzová čísla. Všechny nové funkce by měly být časem k dispozici u všech hodinek s Wear OS 3, zdá se však, že minimálně ze startu budou exkluzivně dostupné jen u Pixel Watch. 

Klepněte pro větší obrázek
Ze zápěstí bude možné ovládat zařízení chytré domácnosti. Nejprve u Pixel Watch, později i u dalších hodinek s Wear OS

Chytré hodinky od Googlu jsou doslova „za rohem“, i proto není divu, že již na internet uniklo tolik informací. Na Twitteru se už dokonce objevilo produktové video, které potvrzuje hlavní vlastnosti hodinek, které se budou na trh dodávat ve třech barevných variantách (černá, stříbrná a zlatá). Změří tep, aktivní minuty, zaplatíte s nimi a dovedou vás do cíle pomocí Google Map. Ze zápěstí bude možné volat a do hodinek se dostane i aplikace Health by Fitbit.


Nejoblíbenější hodinky s Wear OS

Samsung Galaxy Watch6 40mm SM-R930 Samsung Galaxy Watch6 40mm SM-R930
nabízí 88 obchodů za ceny od 4 589 Kč
Porovnat ceny
Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm SM-R960 Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm SM-R960
nabízí 84 obchodů za ceny od 6 400 Kč
Porovnat ceny
Samsung Galaxy Watch 4 40mm SM-R860 Samsung Galaxy Watch 4 40mm SM-R860
nabízí 55 obchodů za ceny od 3 269 Kč
Porovnat ceny
Samsung Galaxy Watch6 44mm SM-R940 Samsung Galaxy Watch6 44mm SM-R940
nabízí 82 obchodů za ceny od 5 150 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené hodinky s Wear OS


Výdrž hodinek však má být pouze 24 hodin, což je trochu zklamání. Přímo v základní krabici dostanete magnetickou podložku pro nabíjení s USB-C a pásky ve dvou velikostech. V některých zemích Evropy mají být hodinky k dispozici jako dárek pro ty, kteří si předobjednají souběžně představený Pixel 7 Pro. Premiéra nových produktů od Googlu proběhne již ve čtvrtek 6. října.

Google odhalil design hodinek Pixel Watch:

Diskuze (1) Další článek: Na barvě telefonu záleží. Motorola si nechá poradit, které odstíny nejvíc táhnou

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Google, , , , , , , , , , , , Personal Safety, Zápěstí, Google Mapa, Chytré, Zařízení, Domácnost, Aplikace, Evropa, Exkluzivita