Hodinky Xiaomi Haylou stojí jen 600 Kč a baterie vydrží měsíc. Jen jeden důvod brzdí nadšení…

Chytré hodinky Xiaomi Haylou Solar LS05 Smart Watch zaujmou kombinací dlouhé výdrže a nízké ceny. Patrně největším omezením je absence GPS, při sledování sportovní aktivity si hodinky přes Bluetooth berou lokalizační data z připojeného smartphonu.

Zaujme kovové tělo, resp. jeho vrchní část, dýnko je plastové. Potěší vodotěsnost IP68, ale plavání mezi měřenými aktivitami chybí. Displej na přiložených fotkách září „AMOLEDově agresivními“ barvami, ale je to TFT, takže v reálu bude dojem znatelně fádnější. Rozlišení 240 × 240 pixelů je pro levnější hodinky standard, průměr 1,3" také. Baterie má 340 mAh a prý vydrží měsíc, se zapnutým monitoringem srdečního tepu je to stále slušných 15 dní.

Díky akcelerometru hodinky spočítají kroky, odhadnou uraženou vzdálenost a spotřebované kalorie, sledují spánkovou aktivitu, základní informace zobrazí přímo, podrobnější statistiky jsou v mobilní aplikaci Haylou Fit. Systém obsahuje několik jednoduchých aplikací, jako je ovládání hudby v mobilu, vyhledání telefonu, dechové cvičení, stopky a předpověď počasí, ale další nenainstalujete.

Výrobcem je Haylou, přívlastek Solar je patrně jen pro efekt, rozhodně neznamená integraci solárního panelu. Xiaomi tentokrát pomohlo s propagací novinky na crowdfundingovém portálu Youpin a poskytne distribuční kanály. Hodinky mají angličtinu, nic tedy nebrání jejich použití mimo Čínu. Na Youpinu visí cenovka cca 600 Kč, na Aliexpressu už jsme na cca 900 Kč a v Evropě by mohly stát asi 1 200 Kč.   

Diskuze (9) Další článek: Předobjednávky Sony Xperia 1 II pokračují, jako dárek ale už dostanete jiná sluchátka

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , Dýnko, Meš, Úraz, Největší omezení, Nadšení, Smart Watch, Youpin, Dechové cvičení, Aktivita, Aliexpressu, Evropa,