Honor 8 s duálním foťákem je na světě. Prodávat se bude i v Česku

Nový vlajkový model Honoru sahá po roční pauze opět po skleněném těle. Výbava je až na drobnosti převzatá z Huawei P9, cena bude nižší.

Huawei včera v Číně představil nový vlajkový smartphone svojí sekundární značky Honor 8. Zařízení podle očekávání po stránce výbavy vychází z aktuálního top modelu Huawei P9, schází mu pouze branding Leica pro hlavní duální fotoaparát. V aktuální nabídce Huawei/Honor jde už o šestý model, který přináší 5,2palcový displej s FullHD rozlišením.

Klepněte pro větší obrázek

Aby čínská jednička své vrcholové modely alespoň trochu vzájemně odlišila, zvolila pro Honor 8 skleněné tělo se zaoblenými rohy i hranami, které působí velmi elegantně. Škoda, že přetržku v kovovém materiálu, na který se Huawei v posledních letech specializovalo, nevyužili inženýři k integrování bezdrátového dobíjení – Honor 8 by se tak mohl pyšnit něčím navíc. Kovový zůstává rám zařízení, na zádech najdeme známou čtečku otisků.

Klepněte pro větší obrázek

Výkon zajišťuje již prověřený osmijádrový procesor Kirin 950. Dostupné budou paměťové varianty 3 GB RAM + 32 GB, 4 GB RAM + 32 GB a 4 GB RAM + 64 GB vnitřní paměti. Uživatelské úložiště půjde rozšířit pomocí microSD karty, která se ukládá do hybridního slotu, kde se o místo dělí s nanoSIM kartou. Je tak nutné si vybrat mezi funkcí dualSIM nebo rozšířením paměti.

Klepněte pro větší obrázek

Chloubou smartphonu je duální 12Mpx fotoaparát stejných parametrů, jako má již představený Honor V8. Proti Huawei P9 se liší absencí nálepky Leica. Jinak by ale mohl produkovat kvalitativně velmi podobné snímky s využitím jednoho barevného a jednoho monochromatického senzoru k získání lepší prokreslenosti snímků.

Klepněte pro větší obrázek
Pro Čínu je určeno pět barevných variant. V Evropě budou zřejmě jen některé

Honor 8 byl představen zatím jen na čínském trhu s podporou tamních LTE frekvencí. Na výběr je celkem pět barev (černá, bílá, růžová, zlatá a modrá). Na veletrhu IFA 2016 v Berlíně bude uvedena globální verze připravená k použití v sítích evropských operátorů. Podle našich informací se pro český trh počítá s verzí 4 GB RAM + 32 GB vnitřní paměti, která by měla stát 12 tisíc korun. 

Diskuze (12) Další článek: K vašim zprávám se nedostane ani Facebook. Messenger dostane end-to-end šifrování

Témata článku: Honor, Huawei, , , , , , , Honor 8, Honor V8, Huawei Honor, Huawei P9, Huawei P9 Lite, Huawei P9 Plus, Hon, Zaoblený roh, Duální foťák, Svět, Globální verze, Evropský operátor, Stejný parametr, Skleněné tělo, Integrování, Pro +, Foťák,