Honor 9 Lite a Honor 7X: noví hráči, kteří zlobí konkurenci

Značka smartphonů Honor u nás nedávno uvedla dva dlouho očekávané a žádané modely. Honor 9 Lite i Honor 7X se chlubí bezrámečkovým displejem. Honor 9 Lite má k tomu dva duální fotoaparáty. Honor 7X zaujme silným výkonem. Oba dva svou výbavou i cenou konkurují nejlepším modelům konkurenčních značek.

Honor 9 Lite vás zaujme designem a skvělým displejem

Honor 9 Lite má stejně jako vlajková loď značky Honor 9 hladké skleněné tělo se zrcadlovým efektem a originálními odlesky. Designem se tak Honor 9 Lite výrazně odlišuje od konkurence, která často volí spíše tradiční a méně zajímavé zpracování svých modelů. Naopak Honor se stal průkopníkem nejen v oblasti designu svých telefonů, některé značky se jeho design snaží dokonce napodobit, a to včetně použité barevné škály. Honor 9 Lite je k dostání ve třech barevných provedeních: elegantní a nestárnoucí antracitově černá, sytější safírově modrá s větším podílem barevných pigmentů či odstín ledově šedé. Ten působí čistým a luxusním dojmem.

Klepněte pro větší obrázek

Nový smartphone se může pochlubit také perfektním bezrámečkovým zpracováním displeje.  Jemný 5,65" displej s rozlišením 2160 x 1080 px v poměru 18:9 je přesný, má rychlou odezvu a věrně zobrazuje barvy.

Spolehlivá baterie a výkon pro každou příležitost

Dlouhou výdrž telefonu zajistí baterie s kapacitou 3000 mAh. Honor 9 Lite pohání osmijádrový procesor Kirin 659 doplněný o 3GB RAM. Nic tedy nebrání v plynulém hraní náročných mobilních her či spouštění vícero aplikací najednou. Interní paměť telefonu má 32 GB a lze ji rozšířit až na 256 GB. Co se týče výkonu, Honor 9 Lite tak často převyšuje modely dalších značek, v některých případech dokonce modely dražší.

Klepněte pro větší obrázek

Smartphone běží na operačním systému Androidu 8.0 Oreo s nadstavbou uživatelského rozhraní EMUI 8.0. Nejnovějším systémem se Honor 9 Lite také odlišuje od mnohých telefonů konkurenčních značek v podobné cenové kategorii. Ostatní značky modelům za nižší cenu často nevěnují takovou pozornost a ve výrobě je vybaví starším Androidem.

Duální fotoaparát vzadu i vpředu

Patrně nejzajímavější součástí výbavy Honoru 9 Lite je jeho fotoaparát. Disponuje předním i zadním duálním fotoaparátem, pokaždé v kombinaci 13+2 MPx. 13MPx snímač autenticky zachycuje veškeré barvy a detaily focených objektů, 2MPx snímač se postará o detekci hloubky. Díky rozlišení snímků 4160 x 3120 px vykouzlí tento smartphone krásné momentky i perfektní selfie ve vysoké kvalitě. Honor 9 Lite je jedním z prvních modelů vůbec, který má přední duální fotoaparát. Ostatně, Honor 6 Plus byl svého času prvním masově prodávaným modelem, který na náš trh uvedl duální fotoaparát obecně.

Poměr cena výkon je, jako vždy, výtečný

Honor 9 Lite je v prodeji za 5 990 Kč. Opět tak dokazuje, že je jedničkou v oblasti poměru ceny a výkonu. Na rozdíl od dalších výrobců nabízí tu nejlepší možnou kvalitu, technologické inovace a exkluzivní design za běžně dostupnou cenu.

Honor 7X: Vysoký výkon v kovovém těle

Druhou novinkou, která je u nás dostupná, je model Honor 7X. Má přehledný bezrámečkový 5,93" displej s rozlišením 2160 x 1080 px. Provedení telefonu je kovové, elegantní dojem podporuje také černé provedení s matným finišem.

Honor 7X je vybavený silnou baterií s kapacitou 3340 mAh. Pohání ho osmijádrový procesor Kirin 659 doplněný o 4GB RAM, interní paměť je 64 GB. Je tak přímo ideální pro náročné operace, ať už se jedná o práci v režimu multitasking, nebo o hraní her či sledování videí ve vysoké kvalitě.

Hlavní fotoaparát nového telefonu je duální, a to s kombinací 16 a 2MPx čočky. Doplňuje ho 8MPx selfie snímač.

S cenou 7 490 Kč se Honor 7X opět stává velkým strašákem konkurenčních značek, které nabízejí stejnou či horší výbavu za více peněz.

 

Další článek: Pružný displej přilepený na kůži. Je tohle budoucnost osobní elektroniky?