Honor Magic 2 má ještě jeden trumf. Dostane první grafenovou baterii na světě

Honor Magic 2 se koncem srpna na veletrhu IFA představil jen v náznaku, ale rozhodně zaujal. Poměr displeje na ploše celé čelní strany posune zase o kousek dále, zajímavě zní i 40W nabíjení Magic Charge, které má Honor posunout do pozice nejrychleji nabíjeného telefonu na světě. Teď to vypadá, že Magic 2 má ještě jeden zásadní trumf v rukávu...

Viceprezident Honoru Xiong Junmin řekl, že Magic 2 dostane baterii s unikátní technologií, která těží z unikátních vlastností grafenu. Zároveň slíbil ještě další překvapení, která firma odhalí až při premiéře.

Bude grafen. Více 26. října

Ale zpět ke grafenu. Tohle rozhodně není blesk z čistého nebe, Huawei Watt Labs oznámily průlom v Li-Ion bateriích integrujících grafen už v roce 2016 na japonském Battery Symposium. Integrace grafenových bariér zlepšuje distribuci tepla, ve výsledku snižuje teplotu celého článku, resp. umožňuje pracovat za vyšší okolní teploty (až 60°C, tedy o 10 stupňů více než u konvenční technologie). Netřeba doplňovat, že lepší teplotní vlastnosti znamenají vyšší bezpečnost.

Teď se vrátím ke zmínce o 40W nabíjení z úvodu článku. Pro mobily bezprecedentně vysoký nabíjecí výkon nutně znamená vyšší teploty při nabíjení článku a... Najednou do sebe všechno zapadá!

Grafenová baterie Huawei se ještě nedostala do produkce – je složité ji vyrobit a nejen vinou vzácné formy uhlíku je velmi drahá. Můžeme se ale domnívat, že v Shenzenu na technologii pracují, výsledná cena postupně klesá a právě Honor Magic 2 je skvělá příležitost pro uvedení grafenové baterie na trh. Má jít o výkladní skříň čínského vývoje, nepočítá se s masovými prodeji, takže nevadí, že telefon bude závratně drahý.

...ale to už jsou pouze dedukce. Jak všechno opravdu dopadne, se dozvíme 26. října, což je datum premiéry Honoru Magic 2.

Takhle Huawei prezentuje grafenovou baterii:

Via Gizmochina.com

 

Diskuze (35) Další článek: Motorola začne brzy prodávat svůj první smartphone s výřezem. Slibuje aktualizaci na Android Q

Témata článku: Honor, , , , , , , Honor Magic 2, Unikátní technologie, Magi, Zásadní trumf, Grafenové baterie, Čisté nebe, Trumf, Teplota, Integrace, Hon, Mág, Výsledná cena, Skvělá příležitost, Unikátní vlastnost, Nejrychlejší nabíjení, Gizmochina, Celý článek, Vysoká bezpečnost,