Honor Magic4 Lite je střední třída, která s vlajkovou řadou nemá nic společného. Už zná i českou cenu

Honor v Evropě představil další model své smartphonové řady Magic4. V tomto případě ovšem nelze mluvit o zařízení nejvyšší třídy, i když název nese stejný. Nový Honor Magic4 Lite by se správně měl jmenovat Honor X9, výrobce už jej pod tímto názvem nabízí na některých zahraničních trzích. Proč v tomto případě zvolil nesystematické názvosloví, není příliš jasné, zvlášť když „pravé“ novinky série Magic4 na našem trhu ještě nejsou dostupné.

Klepněte pro větší obrázek
Někde Honor X9, na většině evropských trhů ovšem Honor Magic4 Lite

Novinka sází na 6,8palcový Full HD+ IPS displej se 120Hz obnovovací frekvencí, ke svému chodu využívá procesor Qualcomm Snapdragon 695 5G. V nabídce bude jediná paměťová varianta 6 + 128 GB, ale zato tři barvy – perleťově stříbrná, modrá a černá. Telefon podporuje 5G konektivitu, duální Wi-Fi a také NFC pro bezkontaktní platby.

Honor použil u telefonu rychlé 66W kabelové dobíjení, bezdrátově se dobíjet nedá. Kapacita baterie činí 4 800 mAh. Trojitý zadní fotoaparát obsahuje 48Mpx primární senzor a dále dvě doplňkové 2Mpx kamerky pro makro a snímání hloubky ostrosti. Telefon běží na Androidu 11 s nadstavbou Magic UI 4.2 a podporuje služby Googlu.

Honor Magic4 Lite 5G 6GB/128GB Honor Magic4 Lite 5G 6GB/128GB
nabízí 1 obchod za cenu 5 489 Kč
Srovnat ceny na Živě

Velké tajnosti dělá sám výrobce z nějakého důvodu okolo ceny. Naší redakci se ale z webu jednoho českého e-shopu podařilo zjistit, že novinka se má začít prodávat na přelomu dubna a května za cenu 7 490 Kč. To je s přihlédnutím ke spíše průměrné výbavě opravdu ambiciózní cenovka, nehledě na to, že stále prodávaný Honor 50 Lite, který teď seženete za cenu okolo 6 tisíc, je v mnoha parametrech lepší než novinka – má lepší fotoaparát i selfie kameru a navíc 3,5mm jack. Honor Magic4 Lite má 5G konektivitu, novější procesor a větší kapacitu baterie.

Zdroj: Honor

Diskuze (10) Další článek: Vyfoť a ptej se. Kde koupím věc na fotografii? Aplikace Googlu porozumí dotazům na zobrazené objekty

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Honor, , , , , , , Novinka, Označení, Magi, Označení modelu, Lite, Česká cena, Qualcomm Snapdragon, Model, Evropa, Výrobce, Třída, Telefon,