Honor ovládne chytrou domácnost. V globální premiéře ukázal desítku zařízení

Honor začínal jako značka smartphonů, která se původně vydělila z portfolia mateřské značky Huawei. Dnes je Honor výrobcem mnoha druhů zařízení a elektroniky včetně notebooků, tabletů, nositelností a také spotřebičů pro chytrou domácnost. Na globální online tiskové konferenci Honor představil desítku nových produktů, z nichž některé postupně uvede i na český trh.

Klepněte pro větší obrázek

Hlavními novinkami jsou vylepšený notebook vyšší třídy Honor MagicBook Pro, tablet Honor ViewPad 6, Honor Router 3, bezdrátová sluchátka Honor TWS Earbuds X1 a na globálním trhu vůbec poprvé uvedený chytrý televizor Honor Vision X1 Series. Výčet novinek doplní přírůstky do portfolia chytré domácnosti – vysavač, ventilátor, zvlhčovač vzduchu, stolní lampička, elektrický zubní kartáček nebo chytrá rychlovarná konvice. První zařízení se do Evropy dostanou už v průběhu června.


Honor MagicBook Pro je notebook se 16" displejem a tenkým rámečkem. Obrazovka zabírá 90 % vnitřní plochy víka. Notebook pohání 10. generace procesoru Intel Core i5 nebo i7-10510U, je vybaven grafickou kartou Nvidia GeForce MX350. Prodávat se bude v konfiguracích i5/16GB/512GB SSD a i7/16GB/512GB SSD. Do Evropy dorazí v září. Prodejní cena v Číně je v přepočtu (a bez daně) 21 200 Kč, resp. 23 700 Kč.

Honor ViewPad 6 je po dlouhé době první nový tablet od Honoru. Je postaven na čipsetu Kirin 985 s 5G konektivitou, podporuje také připojení Wi-Fi 6+. Displej má nadstandardní 2K rozlišení na 10,4palcové úhlopříčce, na bocích najdeme stereo reproduktory. Tablet se dostane na vybrané evropské trhy do prodeje v červnu. Čínská cena se pohybuje v přepočtu (a bez daně) okolo 12 tisíc korun.

Honor Router 3 je další přírůstek značky do kategorie domácí síťové konektivity. Obsahuje duální procesor Gigahome s taktem 1,2 GHz a podporuje Wi-fi 6+ konektivitu v pásmech 2,4 a 5 GHz. Maximální rychlost přenosu je 3 000 Mbit/s. Nový router se do prodeje dostane v červenci. Čínská cena (bez daně) činí v přepočtu 800 Kč.

Honor Vision X1 Series je první chytrý televizor značky uvedený na globálním trhu. Nabízí 8K obrazovku a čtyři 10W reproduktory. Je vybaven chytrým asistentem, přes který lze ovládat jiná Honor zařízení. Televizor se tak společně se smartphonem může stát centrem chytré domácnosti. Televizor bude k dispozici v úhlopříčkách 65", 55" a 50“ a čínská cenovka bude v přepočtu (a bez daně) začínat na 8 200 Kč.

Klepněte pro větší obrázek

Smart Vacuum Cleaner je chytrý vysavač s vysokým výkonem savosti a technologié mopu. Je poháněn motorem o výkonu 350W se 100 tisíci otáčkami za minutu. Na baterii vydrží vysávat 65 minut. Vysavač je navíc vybaven ultrafialovým čisticím systémem k eliminování bakterií na různých druzích povrchů.

Diskuze (3) Další článek: Veletrh IFA v Berlíně se uskuteční. Bude ale kratší a bez účasti široké veřejnosti

Témata článku: Honor, , , , , , , , , , , , , , Notebook, Domácnost, Televizor, DESI, Evropa, Úkaz, Rychlovarná konvice, Premier, Vysavač,