Honor potvrdil jednání s Googlem, požehnání od Huawei i zálusk na Apple

V minulém týdnu se Honor poprvé veřejně představil jako samostatná firma zbavená klatby, kterou USA uvalily na jeho někdejší mateřskou firmu Huawei. Tiskovka ale byla v domovské Číně a o návratu na evropské trhy a hlavně ke spolupráci s Googlem jsme se nic nedozvěděli.

Až rozhovor s CEO firmy George Zhao v South China Morning Post dává některé odpovědi. Rozchod s Huawei proběhl v dobrém, obě strany to evidentně viděly jako nejlepší řešení situace. Dokonce proběhla rozlučková party, na které Ren Zhengfei (zakladatel a CEO Huawei) řekl, že doufá, že Honor bude nejsilnějším soupeřem pro Huawei, překoná Huawei a porážku Huawei použije jako svoji motivaci k úspěchu. Zhao reagoval, že bez restrikcí má Honor v tomto souboji zásadní výhodu ve střední a vyšších třídách.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Takhle Honor na podzim 2014 začínal jako samostatná značka. O šest let později je z něj samostatná firma.

Aktuální prioritou je návrat Honoru na domácí trh s vlajkovými smartphony. Za své hlavní soupeře považuje Apple a právě Huawei. Zhao potvrdil, že jednání s Googlem probíhají a očekává brzké navázání spolupráce. Minulý týden představený smartphone Honor View40 se prodává pouze v Číně a jeho rozšíření dále do světa je i nadále s otazníkem.

Další dvě zajímavé myšlenky

Autor článku (nikoliv Zhao) zmiňuje analytika, který v odchodu Honoru a jeho novém majiteli vidí možnost pro zpětný odkup v případě, že se situace Huawei zásadně zlepší.

Zajímavá je i myšlenka, že řešení svízelné situace odchodem Honoru z Huawei nemusí být všespásné. Mrak pochybnosti i nadále visí nad čínskými technologickými firmami a snadno může padnout i na osamostatněný Honor. Trump těsně před svým odchodem uvalil restrikce na Xiaomi. Příchodu Bidena do prezidentského úřadu se obvykle interpretuje jako umírnění napjatých americko-čínských vztahů, ale Zhao to odmítl komentovat.

Diskuze (13) Další článek: Týden mobilně 566: Čeká nás smartphonová nuda? Prosadí se malé vlajkové lodičky?

Témata článku: Google, Honor, , , , , , , , SCMP, Zálusk, George Zhao, Požehnání, Samostatná firma, Zhao, Donald Trump, Pochybnost, CEO, Biden, Restrikce, South China Morning Post, Ren Zhengfei,