Honor se odrazil ode dna. V Číně už sahá po 10% tržním podílu

Na keynote k uvedení nové generace smartphonů řady Honor 50 se šéf společnosti Honor George Zhao rozpovídal také o provozních výsledcích letos osamostatněné firmy. Zatímco pod křídly Huawei se vinou uvalených amerických sankcí přestalo výrobci dařit a jeho podíl na domácím čínském trhu poklesl až na 3 %, dnes už je na tom firma mnohem lépe a její tržní podíl pozvolna roste.

Za měsíc květen zaznamenal Honor v Číně 9,5% tržní podíl. Po uvedení nových produktů z řady Honor 50 se dá očekávat návrat na dvouciferný podíl, kterého značka dosahovala i v rámci vlastnictví společností Huawei. Před nástupem klesajícího trendu to bylo konkrétně 16,7 %. V dobách největšího úspěchu před květnem 2019, kdy byly uvaleny sankce na tehdy mateřskou firmu, mívaly dohromady obě značky Huawei a Honor v Číně běžně okolo 40 % trhu.

Společnost vkládá do nové řady smartphonů Honor 50 velká očekávání. „Za 211 dní (od oddělení z Huawei – pozn. red.) je radost a čest být zpět ve hře. Náš výzkumný a vývojový tým se rychle zmobilizoval, snažil se ve dne v noci a piloval nový produkt s mobilní platformou Qualcomm Snapdragon 778G. Série HONOR 50 dokládá silné technologické pozadí našeho týmu, už brzy se můžete těšit na další novinky,“ uvedl globální prezident Honoru George Zhao.

Generální ředitel Honoru George Zhao hovoří k provozním výsledkům:

Diskuze (2) Další článek: Věděli jste, že lidé se zdravotním handicapem mají nárok na levnější telefony?

Témata článku: Honor, , , , Dno, Odraz, Qualcomm Snapdragon, Podíl, Sankce, George Zhao, Provozní výsledek, Trend, Tržní podíl