Hot Watch: z hodinek do ucha odrazem o dlaň

Konstruktéři chytrých hodinek Hot Watch zvládli do miniaturního těla napěchovat mikrofon i reproduktor pro telefonování. Zvuk do ucha pošlou odrazem o vaši dlaň.

Na webu Kickstarter, který pomáhá začínajícím projektům sehnat peníze, se objevil zajímavý koncept hodinek Hot Watch, které bude možné spárovat s kterýmkoli telefonem s Bluetooth. Hodinky může uživatel použít samozřejmě pro zobrazení času, jako stopky nebo minutku a díky propojení s telefonem i jako zobrazovač zpráv včetně e-mailů, tweetů a notifikací z Facebooku. Díky Hot Watch dokonce nebudete telefon vytahovat ani pro samotné volání, jelikož obsahují mikrofon i sluchátko. K tomu, aby vám zvuk šel přímo do ucha, použijete vlastní ruku, jak ukazuje následující obrázek.

Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek
Příjem hovoru pomocí hodinek

Na hodinkách bude možné dále spustit dva typy aplikací. První využijí systém telefonu a budou fungovat zřejmě jen v propojení s přístroji s Androidem a iOS. Mezi tyto aplikace bude patřit například kalendář, počasí, hudební přehrávač nebo hledání ztraceného telefonu. Druhým typem budou aplikace, které budou v hodinkách vestavěné, jako třeba krokoměr, detektor pádu, kalkulačka a podobně. Autoři už připravili i nástroj SDK pro vývoj dalších aplikací.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Všechny designové varianty budou totožně vybavené, pouze Curve bude mít v sobě navíc svítilnu
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Čtyři designové varianty hodinek pohromadě a nástroj pro vývojáře

Projekt je zatím stále ve fázi konceptu, takže je na webu řada obrázků, ale zařízení se ještě nevyrábí. Z uveřejněného videa se ale zdá, že autoři mají všechno přinejmenším dobře promyšlené. V srpnu plánují dokončit design, v dalších měsících zahájit produkci a získat potřebná potvrzení od certifikačních úřadů a už před Vánocemi by první kusy mohly být v prodeji.

Diskuze (5) Další článek: Samsung prý chystá supertablet: 12,2" a vysoké rozlišení

Témata článku: , , Druhý typ, Odraz, Dlaň, Následující obrázek, Hod, Watch