Hranice mezi desktopem a Androidem se stírá. Windows 11 spustí i mobilní aplikace

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 6

Názory k článku

avatar
26. 06. 2021 18:42

Možnost si na Windows PC instalovat Android aplikace je zajímavá.Může se to hodit - některé android aplikace jsou příjemnější na ovládání, než webové řešení (Datovka, bankovní aplikace, gmail, ...).Ale spíš než instalaci Android appek na PC bych ocenil, kdyby šlo v (sizovatelných!) oknech systému Windows pouštět (resp. zobrazovat) aplikace reálně běžící na telefonu.
Něco jako Samsung DEX, ale ne s vlastní plochou, ale tak, že ty jednotlivé androidí appky budou v samostatných sizovatelných oknech, stejně jako nativní Windows aplikace.
Ale reálně by ty appky běžely na připojeném telefonu (myslím, že Samsung něco podobného vyvíjí, ale ideální by bylo, aby to byla přímo vlastnost Windows i Androidu), a ne na Android-subsystému Windows, nemusely by se na Windows instalovat, nastavovat, atd...Prostě bych telefon vložil do USB-C kolébky připojené k PC a třeba ve StartMenu Windows by přibyla nová položka se seznamem aplikací nainstalovaných v telefonu. Kliknutím bych si tu appku pustil "ve windows", okna by šla zvětšovat a maximalizovat (jako v DEXu), ale ta okna by byla samostatná, na windows ploše, spolu s windows nativními aplikacemi.
Nic by se nemuselo nastavovat, jen ten gmail, tu Datovku, tu bankovní appku, kterou mám již nainstalovanou a nastavenou v telefonu, bych si mohl zobrazit v okně systému Windows, zvětšit, pohodlně psát na klávesnici, mohlo by mezi okny (androidovými i windowsovými) fungovat copy-paste a pokud možno i drag&drop.Dokud něco takového Microsoft a Google nepřipraví, mohla by to zkusit nějaká firma (do Windows a do Androidu by se nainstalovala nějaká appka, která by to zajistila).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
25. 06. 2021 20:03

Desktop je typ konstrukce osobního počítače, android je operační systém. To už tu píšou články i lidé, kteří neměli mobilní telefon v ruce ne?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor