HTC Artemis (MDA cIII, XDA Orbit): upgrade na WM6

Nečekejte na operátory, povyšte své HTC na Windows Mobile 6 už dnes. Sestavili jsme návod na instalaci vč. vylepšení od HTC.
Kapitoly článku

Dále uvedené uzpůsobení vzhledu telefonu s Windows Mobile 6 můžete použít pro libovolné HTC zařízení, neomezuje se jen na HTC Artemis. Jedná se o pluginy pro Today obrazovku nazvané HTC Home, HTC DialPad a téma vzhledu HTC default theme (black).

Osobně jsem velice rád, že HTC se věnuje i vzhledu WM6 zařízení, a to překvapivě velice úspěšně, přestože dosavadní korejské či taiwanské firmy svým pojetím designu moc evropskému či americkému vkusu nevyhovují.

04. HTC Home

HTC na své Windows Mobile 6 zařízení instaluje standardně opravdu vynikající HTC Home plugin pro Today obrazovku. Jedná se o velké hodiny s budíkem, rychlé obrazové vytáčení kontaktů, rychlé spouštění aplikací, počasí, přepínání profilů a ovládání hudebního přehrávače.

wm6_weather.png
Díky HTC Home tak na první pohled uvidíte počet nepřečtených SMS, MMS, emailů a nepřijatých hovorů.

Pokud chcete tento balíček použít, připojte počítač k PC (teď již klidně s Windows Vista x64 a Windows Mobile Device Center 6.1, jedná se o normální instalaci), nakopírujte na telefon soubor HomePluginWM6.cab a instalujte.

V nastavení bych v Today obrazovce následně doporučoval vypnout vše kromě HTC Home, Calendar a Tasks.

Zdroj: xda-developers.com, 6Tab Home Plugin

05. HTC DialPad

O2 WM6 ROM je velice dobře funkční, ale obsahuje vzhledově otřesný modrý dialpad (telefonní ovládací modul). Pokud chcete něco, co bude lépe ladit k ne-O2 HTC zařízení, doporučil bych nainstalovat soubor Wizard_reTOUCHed_Dialer2.cab.

wm6_phone.png
Výsledek nového dialpadu

Zdroj: xda-developers.com, New Dialer Skin

06. Český smartdialing (T9)

Jimm98y z ce4you.cz fóra udělal hack pro smartdialing (chytré vytáčení) pro tento DialPad. V praxi to znamená to, že z obrazovky telefonu můžete rychle pomocí T9 vyhledávat i oblíbeného agenta provokatéra se jménem "Žluťoučký kůň", smartdialing plně podporuje českou diakritiku.

Pro instalaci podpory pro češtinu v HTC DialPadu instalujte soubor jimm98y_smartdialing_2_5_27526.cab.

Zdroj: ce4you.cz

07. Přetaktování TI OMAP procesoru s BatteryStatusExt

Protože 200MHz TI OMAP procesor není nic úžasně rychlého, můžete použít plugin BatteryStatusExt.1.04.CAB pro automatické přetaktování (a podtaktování) procesoru (pouze pro zařízení s TI OMAP procesorem!!).

Uvedený proces významně zvýší výkon zařízení, protože při zatížení CPU zvedne automaticky jeho frekvenci z 201MHz na (například) 273MHz, naopak při nečinnosti zařízení nechá frekvenci poklesnout na 143MHz a šetří tak baterii. Záložky OMAP a CPU Scaler nastavte v aplikace BatteryStatusExt jak je ukázané na obrázku.

batterystatusext-oc1.png batterystatusext-oc2.png 

Upozorňuji ovšem, že možnost přetaktování procesoru je u každého kusu telefonu jiná a váš telefon nemusí fungovat na 273MHz, proto testujte od nižších hodnot a rozhodně při testování nepoužívejte při testování volbu "Overclock after reboot" a "Overclock on Wakeup", ty zapněte až po zjištění stabilní frekvence!

Zdroj: chi-tai.info

08. HTC theme

HTC na svých nových zařízeních (Touch, Kaiser) používá černé téma s bílým písmem, které je velice pohledné a hlavně velice dobře čitelné.

Pokud je chcete použít, nakopírujte je do složky My Documents na zařízení, a zvolte si je v Nastavení / Today obrazovka.

Zdroj: xda-developers.com, New HTC Default black theme

09. Konfigurace HTC Home

HTC Home plugin (z bodu 04) se standardně instaluje s 6 záložkami, a bez možnosti zvláštní konfigurace. Změna vzhledu je ovšem doménou aplikace HTC Home Plugin Customizer. Můžete tím snadno dosáhnout třeba mého vzhledu, viz horní obrázek.

Po instalaci program spusťte a vyberte si některé z mnoha nabízených pozadí, hodin, ikon a počasí. Na vlastní vzhledy pozadí, hodin, ikon a počasí se můžete podívat zde, pokud některé nebudou přímo dostupné pro vybrání, zvolte si v programu možnost "Download" a stáhněte si jej.

Osobně jsem použil background Original, clocks Segoe Bold Orange, icons iPhone Comic a weather icons Stardock.

Zdroj: xda-developers.com

10. Ikony pro složky programů ve Start menu

Windows Mobile 6 standardně instaluje veškeré programy pouze do dvou složek, hry do složky "Hry" a zbytek do hlavního adresáře. Pokud těch programů je pár, dá se v tom vyznat, ale pokud jich instalujete pár desítek, začíná to být horší. Řešením je samozřejmě udělat si více složek, a odlišit je ikonami.

wm6_icons.png

Složka "Hry" či "Games" má odlišnou ikonu již od počátku. Pokud se podíváte do této složky, obsahuje soubor icon.lnk s obsahem 1#shell32.dll,-8229. Vytvoření Vašich vlastních ikon pro složky je snadné, vytvořte si na PC nový textový soubor icon.lnk, přidejte do něj odkaz na zvolenou ikonu, a přesuňte tento soubor na telefon. Pořadové číslo ikony ve zvoleném souboru se píše se znakem mínus.

Pěkné ikony ke Zdroj jsou třeba na gpcarreon.com. Vybraný stažený exe soubor rozbalte třeba do adresáře \My Documents\Icons\a vytvořte patřičné soubory icon.lnkv každé složce ve Start Menu.

Obsah souboru icon.lnk bude vypadat například následovně:
1#\My Documents\Icons\icons.exe,-20

Dokonáno jest

Věřím, že se vám HTC Artemis s WM6 a customizací od HTC bude líbit. Jedná se o opravdu skvělý malý telefon s integrovanou GPS, a vyšší rychlost a pěkný vzhled Windows Mobile 6 Professional s HTC pluginy morálně podstatně zvýší jeho životnost.

Pro případné řešení problémů doporučuji také ce4you.cz a xda-developers.com.

autor článku: Radek Hulán
web: radekhulan.cz a hulan.cz

Témata článku: HTC, , , , , Apple iPhone 4GB, HTC P3300, O2 XDA Orbit, T-Mobile MDA Compact, T-Mobile MDA Compact III, Nejvýznamnější výrobce, Nejprodávanější produkt, Pořadové číslo, Úspěšné dokončení, Případ poškození, XDA, Případné poškození, ART, Neznámý důvod, Upgrade, Artemis, Pěkný vzhled