HTC Desire V: dualSIM s nejnovějším Androidem

Také HTC vstoupilo do vod dualsimových smartphonů. První model Desire V přinese čtyřpalcový displej a nový Android 4.0.

Tchajwanská společnost HTC představila svůj první telefon podporující práci se dvěma SIM kartami. Smartphone nese označení HTC Desire V a firma jej nabídne nejdříve v Rusku a na Ukrajině. Telefon má blízko k modelu Desire C, bude ale větší a lépe vybavený. Stejně jako všechny letošní novinky HTC bude pracovat s Androidem ve verzi 4.0.

Velikost HTC Desire V charakterizuje displej s úhlopříčkou 4 palce. Bude tedy větší než jeho stájový kolega Desire C, zpracování je však velmi podobné. Na zadní straně plastový kryt s povrchovou úpravou soft-touch, zepředu po obvodu barevně sladěný kovový rám. Displej nabude dostatečného rozlišení 480 × 800 bodů.

Solidní střední třída

Uvnitř telefonu bude pracovat jednojádrový procesor Qualcomm MSM7227A taktovaný na 1 GHz. O grafiku se postará vylepšená jednotka Adreno 200, telefon by tedy měl být o fous svižnější než Desire C. Hodnota paměti RAM bude 512 MB, pro uživatele jsou připraveny 4 GB vnitřní flash paměti. Prostor půjde rozšířit za pomoci karet microSD.

Klepněte pro větší obrázek
Na HTC Desire V na pohled nepoznáte, že si poradí se dvěma SIM

Implementaci dual SIM technologie pojalo HTC podle očekávání: primární SIM karta dokáže pracovat na všech čtyřech pásmech GSM a také v sítích 3G včetně HSDPA. Sekundární SIM bude omezena na komunikaci na třech frekvencích GSM a datové přenosy budou omezeny na GPRS. Dále smartphonu nebude scházet tradiční konektivita v podobě Wi-Fi, GPS a Bluetooth.

Multimédia zastoupí FM rádio, hudební přehrávač a také 5Mpx fotoaparát s LED bleskem, který dokáže automaticky zaostřovat. Také Desire V ponese značku Beats Audio, která zaručuje lepší zvukový výstup. Rozměry zařízení činí 120 × 61 × 9 mm, hmotnost je 112 gramů. HTC Desire V se na vybraných trzích objeví již na začátku července za zhruba 7 a půl tisíce korun.

Diskuze (27) Další článek: Vodafone od prázdnin sníží roamingové ceny

Témata článku: HTC, , , , HTC Desire, HTC Desire C, HTC Desire V, DESI, Dostatečné rozlišení, #Android, Nejnovější Android, Děs,