HTC Exodus: Kryptoměnová specialita posune bezpečnost na vyšší level

Představení vlajkového modelu HTC U12+ je na spadnutí, ale tchaiwanci si týden před keynote odskočili do New Yorku a na kryptoměnové konferenci Consensus poodhalili Exodus. Jako první smartphone na světě má nativně běžet na blockchainu. HTC se tedy zařazuje mezi další firmy jako Lenovo či Huawei, které s podobným nápadem v poslední době přišly.

Hlavním cílem HTC Exodus má být důraz na decentralizaci a zabezpečení. Na telefonu totiž budou běžet decentralizované aplikace (tzv. DApps). Ty nejsou ve světě kryptoměn nic nového, třeba síť Ethereum je v podstatě jen virtuální počítač, který na blockchainu ukládá a provozuje DApps vytvořené vývojáři.

HTC Exodus chce však z decentralizovaných aplikací vymáčknout maximum díky bezpečnému a intuitivnímu prostředí. K jejich rozšíření může pomoci i současná podpora více protokolů, takže kromě Etherea by měl být podporován i Bitcoin a na něm stavěné Lightning Network, DFinity a další sítě podporujcí DApps.

Pro tradery či investory bude lákavé hlavně silné zabezpečení na hardwarové úrovni, díky kterému by telefon měl být vhodný pro bezpečné uložení kryptoměn. HTC decentralizaci hodně věří a jejich Decentralized Chief Officer, Phil Chen, který dříve stál například za vývojem brýlí HTC Vive prohlásil, že by si přál budoucnost, kde má uživatel svá dat pod kontrolou bez centrální autority.

Finální produkt HTC neukázalo, ani zatím nestanovilo cenu, ale už spustilo web, kde si můžete telefon nezávazně zarezervovat. Ačkoliv zatím nic není potvrzeno, šušká se, že telefon se bude nakupovat za kryptoměny.

Váš názor Další článek: Vyberte si OnePlus 6 – lesk, mat, nebo vyšperkovaná Avengers Limited Edition

Témata článku: HTC, , , , , , , , , , Hlavní cíl, Hardwarová úroveň, Specialita, Etherea, Virtuální počítač, HTC Exodus, Level, Vysoký level, Decentralizace, Special, Podobný nápad, Současná podpora, Poslední doba, Medium, Exodus,