HTC: kapacitní stylus trochu jinak (minitest)

HTC jde na věc jinak. Jejich kapacitní stylus vypadá jako z jiného světa, všechno ale sráží vysoká cena a nevalná kvalita zpracování.

HTC přináší na trh originální příslušenství pro své smartphony. Dnes se zaměříme na kapacitní stylus – stejně označovanou pomůcku jsme testovali nedávno, v pojetí HTC je to ale něco docela jiného.

Kapacitní dotykové displeje se vyznačují velmi dobrou odezvou na doteky prstů. Daní za to je nemožnost ovládání „neživými“ předměty. To však mění stylus s kódovým označením HTC ST C400, který je přizpůsoben pro práci s kapacitními displeji.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Na první pohled vypadá jako malé pero. Ve spodní části se ale nachází průhledná, zahnutá ploška s červenou tečkou uprostřed
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Právě tato část stylusu zajišťuje snímání dotyku na kapacitních displejích

Stylus od HTC je vyroben z hliníku, ale právě nejcitlivější spodní část je plastová. V balení zcela chybí jakékoliv pouzdro či víčko, který by špičku chránilo při přenášení. Kritiku si zaslouží i plastová spona, která od začátku působí laciným dojmem. Předpokládáme, že se po pár dnech používání zlomí.

článek vyšel ve slovenštině na MobilMani.sk

Na praktické používání stylusu si třeba nějakou dobu zvykat. Plastová ploška je méně nakloněna než standardní pero při psaní, takže držení stylusu v ruce je mírně nekomfortní. Praktické využití stylus najde zejména ve spojení s tablety, kde usnadní například zadávání textu. Vzhledem k labilnější tovární zpracování nedoporučujeme jeho časté přenášení.

Dalším problémem je cena stylusu. Na eshopu uváděných 19 eur, neboli necelá pětistovka, to je zkrátka hodně.

Diskuze (22) Další článek: Chcete zabezpečit dům či auto? Zkuste prodejny T-Mobile

Témata článku: HTC, , , Praktické používání, Necelá pětistovka, Mini, Minitest, Víčko, Pětistovka, Jin, Mini +, Styl, Min, Kapacitní stylus,