HTC Media Link: přes Wi-Fi do HDMI (minitest)

Jak dostat obraz z telefonu na HDMI monitor, nebo televizi? Zkuste Media Link, zajímavý kousek příslušenství od HTC.

HTC Media Link je zajímavý kousek příslušenství, který umožňuje bezdrátový přenos obrazu z telefonu na obrazovku zařízení s HDMI vstupem. Sestává z jediné malé krabičky – přijímače. Pro správné fungování je nezbytné její napájení z dodávaného síťového zdroje. V balení se také nachází HDMI kabel.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Přijímač

článek vyšel ve slovenštině na MobilMani.sk

Vysílačem může být mobilní telefon HTC s podporou technologie DLNA. Momentálně jsou na trhu dvě takto vybavené zařízení - HTC Desire HD a HTC Desire Z. Právě s druhým jmenovaným jsme měli možnost HTC Media Link vyzkoušet.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Dodávaný síťový kabel, USB kabel a HDMI kabel

Propojení telefonu s přijímačem je otázkou několika tapnutí na displej a zadání bezpečnostního klíče uvedeného v uživatelské příručce. Po vytvoření spojení se však nezačne automaticky přenášet veškerý obraz z telefonu na zobrazovací zařízení, funguje pouze u některých aplikací.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Pohotovostní režim a čekání na připojení, volby v mobilním telefonu

Pro přenos obrazu je třeba přejít na položku „Select player“ a ručně zvolit HTC Media Link. My jsme vyzkoušeli přehrávač videa, hudební přehrávač a prohlížeč fotografií. Například prezentaci z PowerPointu není možné takto přenášet, což je rozhodně škoda. Je však možné, že se brzy objeví aplikace, která systém odemkne a umožní přenesení každé obrazovky. Cena HTC Media Link zatím není známa.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Přenášet se dají fotografie, video a hudba z přehrávače
Diskuze (11) Další článek: Vodafone nabídne studentům ceny v ČR nevídané

Témata článku: HTC, , , , , , HTC Desire, HTC Desire HD, HTC Desire Z, Mini +, Mini, Správné fungování, HD +, Min, F +, Minitest, Pře, Med, Link