HTC odemyká první bootloadery. K čemu mi to může být dobré?

HTC se konečně pochlapilo a vydalo se cestou odemykání bootloaderů u svých smartphonů. Každý si tak bude moci svobodně zvolit, jakou verzi Androidu bude ve svém telefonu provozovat. Pravda, toto oficiální odemknutí s sebou nese jistou pachuť ztráty záruky, nicméně je na každém, jestli na tuto hru přistoupí. Tak či tak, HTC si zaslouží pochvalu. Prvním telefonem, kterého se tato novinka dotkne, je Sensation, následovat bude model EVO 3D.

Všechny potřebné kroky k tomuto, z pohledu výrobců dříve nemyslitelnému kroku, naleznete na stránkách vývojářského centra HTC. Letmo si ale připomeňme k čemu je vlastně odemknutý bootloader dobrý a jak z toho může obyčejný smrtelník těžit. Je to jednoduché – pakliže jste někdy slyšeli o alternativní ROM, tedy zjednodušeně řečeno softwaru, který pohání váš smartphone a který zároveň nepochází přímo od výrobce telefonu, pak vězte, že právě odemknutý bootloader je prvním krokem k úspěšné instalaci takovéto ROM.

Takže jak na to? To nám napoví následující schéma:


obrázek via GSMArena.com

Po odklikání tisíců a jednoho varování o tom, co všechno se může pokazit se konečně na stránkách HTC dostanete ke kýženým instrukcím. A tím to víceméně končí, zbytek je striktně ve vaší režii. Pakliže se ale nepovažujete za zkušenějšího uživatele, jste se standardní ROM spokojeni a vlastně ani nemáte žádný důvod proč podstupovat odemykání bootloaderu, pak berte tento článek pouze jako zajímavost a do ničeho z výše popsaného se nepouštějte. Jestli se ale naopak pro odemknutí rozhodnete a budete shánět alternativní ROM, tak vězte, že si stačí pouze vybrat.

Diskuze (57) Další článek: T-Mobile uvádí nové tarify pro rodinu

Témata článku: HTC, , , HTC Evo 3D, CEM, Boot, Odemknutý bootloader, Obyčejný smrtelník, Bootloader,