HTC One A9: Jde o design, tak tady máte fotky a video

Dostali jsme možnost krátce vyzkoušet, natočit a vyfotit HTC One A9. Má excelovat designem, takže tady jej máte v jemných detailech.

První dojmy?

  1. Nádherně zpracovaný telefon!
    …ale s tím HTC za poslední roky nemělo problém.
  2. Hodně připomíná iPhone.
    HTC může dokola opakovat, že oni měli ty plastové pruhy první, ale připravte se, že nejčastější reakce okolí bude právě taková.
  3. Android vypadá čistě a svižně. Navíc je to jedna z prvních možností, jak se dostat k verzi 6.0 Marschmallow. Menu není zahlcené předinstalovanými aplikacemi.
  4. Tlačítko pod displejem se nemačká, nehýbe se, je to senzor. Čtečka otisků prstů funguje spolehlivě a rychle (ale iPhone 6s je o třídu rychlejší).
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Je vidět, že si HTC od A9 hodně slibuje, hodně stáli o to, abychom se na něj přijeli podívat, hodně je zajímal náš názor. I když přináší pár zajímavých novinek, to hlavní je zde design, materiály a jejich zpracování. To se povedlo na jedničku, takže mě zajímala cena a děsil jsem se, že to HTC přežene. 14 777 Kč není málo, ale přehnané to není.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Je mi jasné, jak to A9 na MobilManii schytá za slabý procesor a výkon, který nestačí na současnou první ligu, ale tohle není telefon pro technické fandy, kteří lpí na parametrech. HTC cílí na ty, kteří chtějí reprezentativní vzhled a nechtějí dělat kompromisy s foťákem. Věřím, že se takoví zákazníci najdou, ale jestli jich bude tolik, aby to stačilo na tolik omílanou záchranu značky, ukáže až budoucnost.

Diskuze (51) Další článek: „Chytré“ hodinky Swatch jsou tady. Jmenují se Bellamy a mají NFC

Témata článku: HTC, , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 6s, Apple iPhone 6s 128GB, Apple iPhone 6s 64GB, HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One A9, F +, První možnost, Reprezentativní vzhled, Slabý procesor, Děs, Špičkový design, DESI, Zpracovaný telefon