HTC One X vs. iPhone 4S: slepý test foťáků

Jak fotí nové HTC One X? Může se tchajwanská značka srovnávat s posledním iPhonem? O tom se přesvědčíme v našem slepém fototestu.

V redakci se už nějakou dobu pilně pracuje na recenzi nejnovějšího čtyřjádra od HTC. Tchajwanská společnost se mimo výkonného čipsetu Tegra 3 chlubí také tím, že model HTC One X, ale i další letošní novinky řady One přinesou konečně pořádné fotoaparáty. Majitelé starších modelů budou určitě souhlasit, že smartphony HTC byly po fotografické stránce vždycky spíše průměrné a nezřídka se potýkaly například s nesprávným podáním barev. Nové fotoaparáty ve smartphonech by měly být o třídu lepší a teoreticky by si mohly troufnout i na srovnání s etalonem současných fotomobilů iPhonem 4S.

Připravili jsme si pro vás slepý test fotografií a videa, ve kterém proti sobě stojí právě iPhone 4S a testované HTC One X. Snímky stejné scény jsme pořídili ve stejný okamžik a seřadili je do galerie přehledně pod sebe, abyste je mohli vzájemně porovnávat. Oba telefony fotografovaly i natáčely v automatickém režimu bez jakéhokoli doprovodného nastavení. Na konci najdete i dvě videa, doporučujeme je v přehrávači pustit v maximálním Full HD rozlišení.

Co myslíte, který telefon se ukrývá za Vzorkem 1 a který za Vzorkem 2? Která sada fotografií se vám líbí víc a proč? Pište do diskuze. V průběhu dne přidáme do článku řešení.

Vzorek 1 × Vzorek 2

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Vzorek 1

Vzorek 2


Řešení:

Správně tipovali ti, kteří za Vzorek 1 označili iPhone 4S. Vzorek 2 reprezentovalo nové HTC One X. U fotografií většina z vás odhadla, že nepřirozeně přibarvené, ale pěkně ostré snímky produkuje iPhone 4S. HTC One X prokázalo lepší barevnou věrnost, ostrost snímků je na srovnatelé úrovni s iPhonem, dochází ale k větší kompresi a tím i ztrátě detailů. Viditelně slabší je HTC při natáčení videa. Často přeostřuje a necitlivě vyvažuje bílou při změně světelných podmínek. Všem, kteří telefony v našem slepém testu správně identifikovali, gratulujeme.

Diskuze (95) Další článek: Apple se může stát první bilionovou firmou světa

Témata článku: HTC, , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 4S, Apple iPhone 4S 16GB, Apple iPhone 4S 32GB, Apple iPhone 4S 64GB, Apple iPhone 7, HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One X, HTC One X+, Slepý test, Foťák, F +, Sada fotografií, Test, Stejný okamžik,