HTC upravuje cenovky. Nepřímo tak uznává, že počáteční ceny modelů řady U přestřelilo

HTC vyrábí povedené smartphony. Nejčastější kritika u tchajwanské značky míří na používání starých procesorů a zejména na nesmyslnou cenovou politiku, která ničí konkurenceschopnost zařízení. Našponovaná cena doprovázela také dvojici nových zařízení HTC U Play a U Ultra.

U většího z modelů začínala cena dokonce na 22 895 Kč, což z něj činilo nejdražší HTC U Ultra na evropském kontinentu. Následně firma o tisícovku zlevnila a nyní po dalším mírném zlevnění se vlajkový model prodává za 21 495 Kč. V sousedním Německu se nicméně zlevňovalo odvážněji a novinku zde seženete v přepočtu za mnohem sympatičtějších 18 890 Kč. (Pozn.: Rozdíl v české a německé DPH činí 2 procentní body, cena by se tedy v ideálním případě měla lišit maximálně o několik stokorun.) 

Cenový sešup potkal i model střední třídy HTC U Play (recenze), kde byla i přes krásný design původní cenovka 13 495 Kč neobhajitelná. Nově nastavená česká cena 11 495 Kč už je mnohem smířlivější. Pro srovnání přepočtená německá cena 10 790 Kč už nevychází tak dramaticky rozdílně. Snad HTC konečně objevilo tu správnou cestu a podobně jako Sony začne své produkty na vysoce konkurenčním smartphonovém trhu naceňovat realističtěji.

Diskuze (13) Další článek: První 5G smartphony dorazí už za dva roky, tvrdí Qualcomm

Témata článku: HTC, , , , , , , , HTC U Play, HTC U Ultra, Model, Mode, Model řady, Krásný design, Sešup, Pře, Česká cena, Ideální případ, Německá cena, Starý procesor, Poslední slovo, Procentní bod