HTC Vive Pro v profesionální sadě pro firmy obsahuje vše, co virtuální realita může nabídnout

Jak slíbilo, tak učinilo. HTC začalo po vylepšených samostatných brýlích HTC Vive Pro nabízet i celou profesionální VR sadu HTC Vive Pro 2.0 Kit, která kromě samotného headsetu obsahuje dvě základnové stanice a dva ovladače. Cena sady je 35 599 Kč.

Základnové stanice ve standardu SteamVR Tracking 2.0 spolu s kompatibilními ovladači umožní využití prostoru až 6 × 6 m. Možnost připojit čtyři základnové stanice pak rozšiřuje tuto plochu až na 10 × 10 m. Samostatné základnové stanice budou k dispozici později stejně jako aktualizace, která umožní jejich dodatečné připojení.

Profesionální sada je zamýšlena zejména pro firemní využití. V současnosti využívají VR řešení od HTC například společnosti Airbus, Volkswagen nebo Raymond. Nejčastější použití je pro simulace a výcvik zaměstnanců, v architektuře, návrzích designu, ale také ve filmovém průmyslu.

Novinkou pro firmy je balík služeb Vive Enterprise Advantage, který firmám přináší dvouletou záruku, speciální zákaznickou podporu, rychlejší servis a pokročilé nástroje pro správu zařízení. Cena balíčku Vive Enterprise Advantage je 185 €.

Premiéra HTC Vive Pro na veletrhu CES 2018:

Váš názor Další článek: Evropa je znovu rozdělená železnou oponou. Západu se začínají zajídat smartphony

Témata článku: HTC, , , , , , , , Pokročilý nástroj, Ovladač, Raymond, Pro +, Stanice, Firemní využití, Airbus, Sada, F +, Zákaznická podpora, Profesionál, Volkswagen