HTC z Londýna: dvě androidové bomby a lepší Sense

Očekávané novinky HTC vypluly na povrch. Výborně vybavené smartphony Desire HD a Desire Z doplní vylepšené prostředí Sense.

Společnost HTC dnes na tiskové konferenci v Londýně představila vylepšené uživatelské prostředí HTC Sense, které jako první využijí nově uvedené smartphony HTC Desire HD a HTC Desire Z s operačním systémem Android 2.2 Froyo. Nová verze HTC Sense nabídne vedle několika inovací i novou online službu pro zálohu a synchronizaci. Správa telefonu skrze webové rozhraní HTCSense.com umožní zálohování dat, „prozvonění“, pokud nemůže uživatel najít své mobilní zařízení nebo jeho zablokování v případě odcizení.

Novinky v HTC Sense

Nové uživatelské prostředí HTC Sense obsahuje vylepšení pro vytváření, sdílení a prohlížení multimediálního obsahu. Nahrávání videa s podporou HD rozlišení umožňuje doplňovat a upravovat fotky a filmy o různé umělecké nebo zábavné efekty. Novinkou je i funkce HTC Locations. Ta poskytuje lokálně uložené mapové podklady bez poplatků za přenesená data.

HTC Sense nyní obsahuje také čtečku elektronických knih s optimalizací pro displeje mobilních telefonů a funkce pro zvýrazňování textu, vypisování vlastních poznámek, vyhledávání definic nebo překlad z cizího jazyka. Součástí prohlížeče je internetový obchod s e-knihami Kobo.

Pomocí online služby HTCSense.com půjde telefon spravovat přes internetový prohlížeč. Dostupné funkce umožňují například přístroj na dálku „prozvonit“ v případě, že ho uživatel nemůže najít, a to i když že je hlasitost telefonu ztlumena nebo nastavena pouze na vibrace. Pokud uživatel zjistí, že mu bylo zařízení ukradeno, služba umí zobrazit jeho lokaci na mapě, na dálku jej zablokovat, přesměrovat hovory a SMS zprávy na jiné číslo, poslat do telefonu zprávu vyžadující jeho navrácení od zloděje nebo rovnou smazání všech dat ze zařízení. Online služba HTCSense.com slouží i k archivaci a zálohování kontaktů, textových zpráv, výpisu volání nebo historie internetového prohlížeče.

HTC Desire HD: s obrovským displejem

První novinka HTC Desire HD zaujme mezi všemi Androidy dosud největším dotykovým LCD displejem s úhlopříčkou 4,3". Desire HD je také prvním telefonem, který používá nový 1GHz procesor Qualcomm 8255 Snapdragon. Ten umožňuje uživateli nahrávat videa ve vysokém HD rozlišení 720p skrze 8Mpx fotoaparát s dvojitým LED bleskem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Tělo telefonu je vyrobeno z jednoho kusu hliníku, navazuje tak na designové zpracování poprvé představené u modelu HTC Legend. HTC Desire HD nabídne novou funkci HTC Fast Boot, která umožňuje rychleji telefonovat a pročítat poštu díky zrychlenému startu vypnutého přístroje. Za zmínku stojí ještě technologie prostorového zvuku Dolby Mobile SRS. Všechny parametry nového HTC se dočtete v katalogu mobilů.

HTC Desire HD
HTC Desire HDKOmunikátor s Androidem a obřím kapacitním displejem. Jde o první mobilní telefon s operační pamětí o kapacitě 768 MB a s podporou datových přenosů HSDPA do rychlosti 14,4 Mb/s. Jako první HTC nabízí osmimegapixelový fotoaparát.rozměry a hmotnost: 123 × 68 × 12 mm, 164 g
displej: 4,3'', kapacitní TFT, 480 × 800, 16 mil. barev
sítě a data: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), WCDMA (900/2 100 MHz), GPRS (třída 10), EDGE (třída 10), HSDPA (14,4 Mb/s), HSUPA (5,76 Mb/s), GPS
konekt.: microUSB, Bluetooth (A2DP), Wi-Fi
paměť: 1 500 MB, 768 MB RAM, microSDHC
baterie: 1 230 mAh, procesor: Scorpion 1 000 MHz
operační systém: Android 2.2
hudba: přehrávač hudby, rádio, 3,5mm jack
fotoaparát: 8MPx (3 264 × 2 448), video (1 280 × 720), autofocus, dvoudiodový blesk
85%
hardware
N/A*
software
katalogpreviewinfo výrobce
cena: 13 280 Kč (koupit)

HTC Desire Z: QWERTY s novou konstrukcí

HTC Desire Z přichází s o něco málo chudší výbavou, zato s sebou přináší čtyřřádkovou QWERTY klávesnici s novým "výsuvně-vzpíracím" systémem vysouvání. Obsahuje možnost využití řady klávesových zkratek a dvojici programovatelných kláves. Ty poskytují přístup do nejčastěji používaných aplikací bez nutnosti otevírat menu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Nový model přináší také podporu nahrávání HD videa v rozlišení 720p a pětimegapixelový fotoaparát s LED bleskem. Jako první telefon na světě nabídne Desire Z nový 800MHz procesor Qualcomm 7230 s optimalizovanou energetickou náročností. Desire Z by se měl tedy vyznačovat vyšší výdrží baterie, kromě toho nabídne stejně jako Desire HD funkci HTC Fast Boot.

HTC Desire Z
HTC Desire ZPrvní HTC s Androidem, které má výsuvnou QWERTY klávesnici. Komunikátor má kapacitní WVGA displej, podporuje HSDPA do rychlosti 14,4 Mb/s a je vybaven pětimegapixelovým fotoaparátem, který umí natočit video v rozlišení 720p.rozměry a hmotnost: 119 × 60 × 14 mm, 180 g
displej: 3,7'', kapacitní TFT, 480 × 800, 16 mil. barev
sítě a data: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), WCDMA (900/2 100 MHz), GPRS (třída 10), EDGE (třída 10), HSDPA (14,4 Mb/s), HSUPA (5,76 Mb/s), GPS
konekt.: microUSB, Bluetooth (A2DP), Wi-Fi
paměť: 1 500 MB, 512 MB RAM, microSDHC
baterie: 1 300 mAh, procesor: Scorpion 800 MHz
operační systém: Android 2.2
hudba: přehrávač hudby, rádio, 3,5mm jack
fotoaparát: 5MPx (2 592 × 1 944), video (1 280 × 720), autofocus, diodový blesk
83%
hardware
N/A*
software
katalogpreviewinfo výrobce
cena: 12 280 Kč (koupit)

V obchodech na podzim

Klepněte pro větší obrázek

Nové modely HTC Desire HD a HTC Desire Z budou k dispozici u mobilních operátorů a v maloobchodní síti v průběhu října až listopadu letošního roku. Doporučená koncová cena pro zákazníky startuje na 13 tisících u QWERTY modelu HTC Desire Z, lépe vybavený Desire HD se začne prodávat za 14 a půl tisíce korun.

Diskuze (66) Další článek: Exkluzivně: Natočili jsme tajnou Nokii C3-01 na video

Témata článku: HTC, , HTC Desire, HTC Desire HD, HTC Desire Z, HTC Legend, Londýn, Sen, Online služba, #Android, A/B, Fitbit Sense, Lep, První novinka