Huawei Ascend P7 naživo: výbava, styl, emoce [video]

Říká se, že u androidových smartphonů se nejdřív hledí na parametry. Huawei ale láká i na design a s modelem Ascend P7 se mu to daří.

Huawei pochopil, že atraktivní mobilní telefon současnosti nemůže stavět pouze na výbavě. Neméně důležité jsou emoce, které výběr a následně koupi telefonu provázejí. Huawei Ascend P7 je smartphone, který si v jedné z jeho tří barev snadno zamilujete. My jsme novinku bezprostředně po pařížské premiéře v jejím bílém provedení vyzkoušeli.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Všechny tři existující barvy Huawei Ascend P7

Prvním spouštěčem emocí je bezesporu design. Huawei použil kov a sklo, tedy materiály, které nalákají určitě více než obyčejný plast. Zpracování telefonu je příkladné, telefon nevykazuje při manipulaci sebemenší vůli a hlavně potěší, že není přerostlý. Přední stranu využívá efektivně (okolo 72 % plochy) pro usazení pětipalcového displeje, v pase měří pouhých 6,5 mm a příjemná je také hmotnost 124 g. Telefon v dnešních poměrech přerostlých monster působí vlastně jako kompaktní přístroj.

Důležitá je také volba komponent. FullHD IPS (LTPS) displej patří ke špičce, 13Mpx snímač Sony a optika s dobrou světelností f/2.0 je sázka na jistotu. Vlastní použitý procesor HiSilicon Kirin 910T je rozhodnutím z rozumu. První porovnávací testy výkonu (AnTuTu cca 25 000 bodů) ukazují, že procesor je proti předchůdcům z laboratoří Huawei krokem kupředu, na naprostou špičku v čele se Snapdragony řady 800 ale stále nestačí. Podstatné ovšem je, že při práci s telefonem to vlastně nepoznáte. Prostředí pracuje svižně, jen některé animace jsou zbytečně dlouhé, ale to je obvykle záměr pro vyvolání určitého grafického efektu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Testovaný Huawei Ascend P7 v bílé barvě

Jak už to u současných supersmartphonů bývá, spoustu funkcí ve finále vlastně ani nevyužijete. Vyzkoušíte je párkrát ze zvědavosti nebo pro pobavení. Mezi takové patří třeba skupinové panorama (tzv. groufie) vytvořené přední kamerou. Jiné funkce (duální anténa, LTE, regulovaná spotřeba energie, menší zahřívání, částečná odolnost proti postříkání vodou) oceníte naopak až v dlouhodobější praxi. Huawei Ascend P7 je rozhodně zajímavým mixem výbavy a designu mezi smartphony a do karet mu hraje i rozumně nastavená prodejní cena 9 990 Kč.

Huawei Ascend P7
rozměry a hmotnost: 140 × 69 × 6,5 mm, 124 g
displej: 5,0", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 1 920, 441 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (150|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 2 GB, baterie: 2 500 mAh
procesor: Hisilicon Kirin 910T (4× Cortex-A9, 2 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.4 (Kitkat)
fotoaparát: 13MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
37 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Cestu a pobyt redaktora hradila společnost Huawei.

Diskuze (28) Další článek: Vyfotili jsme Huawei Ascend P7 ve všech barvách [galerie]

Témata článku: Huawei, , , , , Huawei Ascend P7, Zajímavý mix, #Huawei, Telefon současnosti, Supersmart, Emoce, Výbava, Ascend, Obyčejný plast, Styl, EMO,