Huawei Ascend P7 Saphire Edition: safír a keramika pro běžné smrtelníky

Hlavní hvězdou dnešní tiskové konference společnosti Huawei byl model Ascend Mate7 – prestižně vyhlížející tabletofon. Přesto nebyl tím nejexkluzivnějším představeným telefonem. Tenhle přívlastek si totiž zaslouží Huawei Ascend P7 Sapphire Edition. Na první pohled je to stará známá P7, ale v Číně ji trochu pocuchali. Hardwarové parametry jsou na chlup stejné, ale měnily se materiály.

Klepněte pro větší obrázek 
Představení safírové P7 to bylo rychlé, ostatně změn oproti standardu je minimum.

Místo tvrzeného skla teď kryje displej safírový krystal. Něco takového jsme v minulosti už několikrát viděli, ale bylo to u přístrojů s cenou v řádu několika desítek tisíc korun. Tato limitovaná edice zřejmě také nebude levná, ale cenu firma nezveřejnila.

Klepněte pro větší obrázek 
Safír a pak už je na stupnici tvrdosti jen diamant (obr.: gizbot).

Safírem to nekončí, na zádech bude keramika, která je ve srovnání s ocelí násobně odolnější vůči odření. Jak je to s křehkostí (třeba při pádu na podlahovou keramiku) však výrobce neuvádí. Rám telefonu zůstává kovový a kvůli nádechu exkluzivity je eloxovaný do barvy červeného zlata.

Líbí se vám safírová P7? Zatím si budeme muset nechat zajít chuť, prodávat se bude pouze v domovské Číně (na podzim). Padla ale zmínka o evropské verzi, které se zřejmě dočkáme později. Hlavně ale Huawei plánuje safírem osazovat budoucí vrcholné modely.

Hezké, teď už jen počkat na cenu…

Diskuze (7) Další článek: Galaxy Note Edge: Samsung přehnul displej přes bok

Témata článku: Huawei, , , , , Huawei Ascend P7, Ascend, Smrtelník, Smrt, #Huawei, Edition, Tvrdost, Safírový krystal, EDI, Představený telefon, Pro +