Huawei chce být ještě o trochu víc jako Apple. Spouští vlastní market s aplikacemi

Nové smartphony Huawei P20 a P20 Pro bývají porovnávány s iPhonem X, zejména díky vyseknutému okraji nad displejem. Často nicméně srovnával i sám Huawei, když na premiéře vyzdvihoval fotografické schopnosti svých novinek, zejména většího modelu P20 Pro s trojitým fotoaparátem Leica.

Klepněte pro větší obrázek
Huawei se pochlubil spuštěním vlastního appstoru na Instagramu

Nyní se čínská společnost zase o fous víc může s Applem poměřovat. Do modelů P20 a P20 Pro se začátkem prodeje předinstaluje vlastní market s aplikacemi nazvaný AppGallery. Ten fungoval zatím jen v domovské Číně a s jiným obsahem, než bude vybírán pro světové trhy.

Huawei se s myšlenkou vlastního appstoru, který bude sloužit zejména jako doplněk hlavního Google Play, pochlubil už loni na podzim. K dispozici budou jak bezplatné, tak i placené aplikace. S novou možností zpoplatnění obsahu přijdou i placená témata, jež budou součástí Huawei Themes Store. Prozatím je AppGallery předinstalován jen v nových modelech P20, časem by se měl ale dostat i na starší zařízení a využívat jej bude také dceřiná značka Honor.

Market s aplikacemi bude nejdřív dostupný na novinkách řady P20:

Diskuze (21) Další článek: Loňský Honor 9 dostane brzy nástupce, a tak trvale zlevňuje na 9 tisíc korun

Témata článku: Huawei, , , , , , , , Nová možnost, Nový model, #Huawei, Market, Jak, Nový smartphone, Trocha, Placená aplikace, Fotografická schopnost, Světový trh, Staré zařízení, Dceřiná značka, AppGallery, Model, Velký model, Čínská společnost, Aplikace