Huawei chystá další sluchátka bez drátů. Dobíjet se budou položením na Mate 20

První generace zcela bezdrátových sluchátek Huawei Freebuds byla pro čínskou značku spíše experimentální. Pouhého půl roku po uvedení chystá výrobce novou generaci Huawei Freebuds 2 Pro. Tentokrát se mají sluchátka ještě více přiblížit AirPods od Applu, budou ve formě pecek a velmi podobná bude také nabíjecí krabička. Informaci jako první přinesl redaktor německého portálu Winfuture.de Roland Quandt na Twitteru.

Koncepce sluchátek je naprosto stejná – dvě samostatná sluchátka bezdrátově komunikující mezi sebou i se spárovaným smartphonem. Každé obsahuje maličkou baterii, která se dobíjí po vložení do přenosného pouzdra. To lze nově dobíjet i bezdrátově. Nejlákavější inovací má být možnost dobíjení přímo po položení krabičky na smartphone Mate 20 Pro. Ten má mít možnost sám se dobíjet bezdrátově, ale pomocí reverzního toku dobíjet i další zařízení.

Sluchátka i telefon budou využívat bezdrátový standard Qi. Dobití sluchátkového pouzdra má trvat drátově přes USB-C konektor dvě hodiny, bezdrátově (z telefonu, nebo z dobíjecí podložky) o hodinu déle. Sluchátka mají podporovat protokol HWA (Hi-Res Wireless Audio) s přenosem až 560 kbit/s. Přítomna má být i technologie redukce okolního hluku a podpora AI pro ovládání Google Asistenta. Více se dozvíme na premiéře v Londýně 16. října 2018.

Diskuze (4) Další článek: T-Mobile nabídne k pevnému LTE internetu zbrusu nový modem od Huawei. Bude ho pronajímat

Témata článku: Huawei, , , , , , , , Drát, Londýn, Sluch, Okolní hluk, Google Asistent, Čínská značka, Roland Quandt, Přenosné pouzdro, Bezdrátový standard, AirPods od Applu, Pouzdro, Německý portál, První generace, Usb-c konektor, Dobíjecí podložka, Nová generace, Huawei Freebuds,