Huawei Enjoy 9 Plus: Mate 20 dostane ještě levnějšího sourozence

Známý leaker Evan Blass (@evleaks) na Twitteru publikoval informaci o chystaném smartphonu Huawei Enjoy 9 Plus, kterým chce zabodovat na předvánočním trhu. Chystané modely Mate 20 a Mate 20 Pro tedy nebudou jedinými želízky v ohni pro zbývající část roku.

Novinka nabídne 6,5" LCD displej s výřezem, který bude mít minimální boční rámečky. Displej bude o něco více protažený do výšky, takže se nesmíte divit atypickému poměru stran 19,5:9 a rozlišení 2 340 × 1 080 pix. Ve výřezu bude umístěna duální selfie kamerka v kombinaci 16MPx a 2MPx snímače. První se stará o focení, druhý o rozmazání pozadí.

Na zádech najdeme taktéž duální fotoaparát (13 + 2 MPx), který je doplněn přisvětlovací diodou. Všem čtyřem fotoaparátům má při focení pomáhat umělá inteligence, na zádech dále nechybí kruhová čtečka otisků prstů. Jednou z barevných variant bude i osvědčený gradient, tedy barevný přechod z růžové do fialové.

Huawei Enjoy 9 Plus bude zřejmě variací na model Nova 3i:

Smartphone bude pohánět Kirin 710 se 6GB operační pamětí. Interní úložiště bude rovnou 128GB. Energii dodá baterie o kapacitě 4 000 mAh. Telefon půjde do prodeje s Androidem 8.1 a nadstavbou EMUI 8.2. Kdy přesně bude novinka oznámena, zatím není známo. Možná, že se ukáže již 14. října při oznámení Mate 20 v Londýně.

Zdroj Twitter

Diskuze (6) Další článek: #Superříjen! Těšte se na příval nových smartphonů od 9 výrobců

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , , Interní úložiště, Enjoy, Evan Blass, Sourozenci, Chystaný model, Barevná varianta, Předvánoční trh, Přisvětlovací dioda, Zdroj Twitter, Boční rámec, Jediné želízko, Chystaný smartphone, Londýn,