Huawei Eyewear jsou chytré brýle pro každého. Nemají displej, ale nahradí handsfree i sluchátka

Huawei na své předvánoční akci kromě skládacího véčka P50 Pocket představilo také chytré brýle Huawei Eyewear. Ty jdou vlastní cestou a nutno dodat, že velmi konzervativní. Zatímco jiné značky vymýšlí, jakou zobrazovací technologii do sklíček implementovat, Huawei se rozhodlo displej vůbec nepoužít.

Místo toho jde cestou univerzálnosti. Tedy s brýlemi s konvenčním designem. Brýle budou mít vždy stejné nožičky, ale zákazník si bude moci vybrat ze sady různých skel a tvarů obroučků. K dispozici budou všechny ve dvou velikostech. Myslelo se samozřejmě na lidi s dioptrickými brýlemi, kteří si budou moci nechat vyrobit sklíčka do chytrých brýlí podle předpisu od lékaře. Objednat je bude možné, také jako sluneční brýle. Dobré zmínit, že splňují i certifikaci voděodolnosti IPX4 proti dešti.

Ovládání hlasem i doteky

A co je na brýlích vlastně chytrého? Huawei do nich umístil mikrofony a repráčky pro hlasové ovládání. Uživatel je může spárovat s chytrým telefonem a využít k jako handsfree k telefonním hovorů, či diktování zpráv nebo posílání hlasových zpráv. Využít lze dokonce i hlasového asistenta, který nositeli brýlí může sdělit například informace o počasí či události z kalendáře.

Brýle mají sloužit také k přehrávání hudby z Huawei Music a dalších služeb přes připojený mobilní telefon. Výhodou je, že repráčky jsou umístěny v nožičkách u uší a přenáší se vibracemi, tak aby zvuk slyšel pouze jejich uživatel.  Vše pak ovládáte dotykovými gesty na obroučcích brýlí. 

Huawei EyeWear jsou vybaveny baterií, která vydrží na jedno nabití až 4,5 hodiny hovorů, 6 hodin přehrávání hudby nebo až 16 hodin běžného používání. Dobíjí se skrze magnetický konektor. Brýle jsou vybaveny také různými pohybovými senzory. Dokážou tak například poznat a včas upozornit uživatele, když má dlouho skloněnou, aby jej nezačalo bolet za krkem.

Nutné zmínit, že brýle běží na systému HarmonyOS 2 a dají se připojit k chytrému telefonu či počítači. Vzhledem k napojení na ekosystém Huawei a jeho služeb se budou prodávat zatím pouze v Číně, a to za cenu 1700 juanů, tedy cca 7 500 Kč.

Chytré brýle Huawei EyeWear:

Zdroj: Huawei

Diskuze (1) Další článek: Vánoční dárek od Applu. Poradíme, jak získat Apple Music až na 5 měsíců zdarma

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , , Sklo, Notifications, Chytré, ? Displej, Eyewear, Displej, Pro +, Sluchátko, Handsfree, N Health, Univerzálnost, Huawei Music,