Huawei má nové tablety MatePad Pro. Liší se velikostí, spojuje je Harmony OS

Huawei představil dvojici tabletů MatePad Pro. Názvem i designem vychází z loňského modelu, takže můžete počítat s kvalitní konstrukcí z hliníku. Opět přichází ve dvou verzích s úhlopříčkami displeje 12,6“ a 10,8“. V obou případech s rozlišením 2 560 x 1 600 pixelů, což po stránce jemnosti obrazu hraje ve prospěch menšímu modelu, jenž má i vyšší obnovovací frekvenci 120 Hz. Větší tablet má pouze 60Hz frekvenci, ale zase jde o OLED panel, což znamená proti tomu menšímu s LCD lepší barvy i kontrast.

Oba tablety nabídnou také špičkový výkon, ovšem každý má trochu jinou výbavu. Větší model pohání procesor Kirin 9000E, kdežto u menšího modelu Huawei poněkud překvapivě navzdory americkým sankcím vsadil na Snapdragon 870 od amerického Qualcommu. Vnitřní úložiště je 128 nebo 256 GB v případě menšího modelu, u 12,6“ verze je k dispozici pouze vyšší paměťová verze. Oba ale podporují paměťové karty NM Card.

Počítat můžete také s rychlou konektivitou, včetně volitelného 5G a kvalitním zvukem díky čtveřici reproduktorů Harman/Kardon. Tablet nabízí baterii s kapacitou 7 250 mAh, respektive 10 500 mAh v případě většího modelu. Nabíjení je zde přitom 40W skrze kabel nebo je stejně jako loni přítomná i cívka pro bezdrátové nabíjení. Díky reverznímu bezdrátovému dobíjení pak navíc můžete z tabletu dobíjet i další zařízení.

Firma se dokonce zaměřila i více na fotoaparát, ten je u 10,8" verze s rozlišením 13Mpx. Totožný snímač dostal i větší tablet, jen k němu přidává 8Mpx ultraširoký objektiv a 3D kamerku pro snímání hloubky ostrosti. V obou případech se můžete těšit i na 8Mpx selfie. Stran příslušenství bude k tabletům k dispozici klávesnice a magnetická tužka M-pencil 2. generace.

Vše pak zastřešuje operační systém Harmony OS 2.0, který přináší propracovaný multitasking, lepší práci s widgety a hlavně úzké a intuitivní napojení na další zařízení Huawei, ať už jde o sdílení souborů, zrcadlení obrazovky nebo nově i možnost rozšíření obrazovky počítače, kde vám tablet poslouží jako druhý monitor.

Tablety jsou zatím dostupné v Číně, ale vzhledem k existujícím globálním produktovým stránkám se s nimi výhledově zřejmě počítá i v Evropě. U cen však musíme zatím vycházet z přepočtů z těch čínských. U menšího modelu startuje na 3 799 juanech (cca 16 000 Kč), 256GB verze vyjde na 4 299 juanů (cca 18 000 Kč) . Větší 12,6" model v 256GB variantě, která bude v Evropě vyjde na 5 499 juanů, což v přepočtu vychází na 23 000 Kč.

Diskuze (2) Další článek: Když jeden větráček nestačí: Jak se hrají hry na Nubii Red Magic 6

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , , Sdílení souborů, Pro +, Evropa, Verze, NM Card, Model, Malý model, Konstrukce,