Huawei Mate 30 Pro znovu pokořil žebříček DXOMARK. 5G verze je nejlepší fotomobil

Huawei Mate 30 Pro už na vrcholu žebříčku nejlepších fotomobilů testovacího portálu DXOMARK jednou stanul. Nyní se vrací ve své 5G mutaci a stanovuje nový rekord pro první místo 123 bodů, tedy ještě o dva body vyšší skóre. Jak je to možné? Huawei Mate 30 Pro 5G je sice po hardwarové stránce fotoaparátu totožný, ale obsahuje jiný výkonnější procesor. Vzhledem k pozdějšímu testování může obsahovat i jinou verzi firmwaru, což se obojí mohlo projevit na výsledku.

Klepněte pro větší obrázek

Jako už tradičně, Huawei ve spolupráci s německou značkou fotoaparátů Leica exceluje zejména ve statických fotografiích – po této stránce je to se 134 body nejlépe fotící zařízení, které kdy DXOMARK testoval. Vážený průměr trochu snižuje hodnocení videa 102 bodů, což je ale stejně jako dosud nejlépe hodnocené „mobilní kamery“ v podání Apple iPhone 11 Pro Max nebo Xiaomi Mi Note 10 Pro (v Číně prodávaný jako Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition).

Klepněte pro větší obrázek

Mate 30 Pro 5G ještě více vylepšil podání detailů a redukci šumu. Testeři pochválili přesnější doostřování při zoomu fotky. Dále se zlepšil dynamický rozsah při bokeh módu a ještě lepší snímky telefon produkuje při nízkém osvětlení, což je odjakživa silná disciplína tandemu Huawei–Leica. Na druhou stranu si analytici všimli snížení šířky záběru z ultra wide objektivu proti 4G verzi kvůli novému algoritmu proti deformaci obrazu.

Podrobné hodnocení fotoaparátu Huawei Mate 30 Pro 5G naleznete na stránkách DXOMARK.

Diskuze (3) Další článek: iOS 13.3 napravuje drobnost, která pila krev uživatelům iPhonů. Jak se zbavit nechtěných Memoji?

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , Huawei Mate 30 Pro, DX +, F +, Žebříček, Xiaomi Já Note, Pro +, Verze